Nathalie – Trebarnsmamma

Recept på gårdagens vardagsmat

Igår till lunch så fick det bli riktig vardagsmat. Falukorv är dock väldigt underskattat tycker jag. Vi äter det oftast någon gång i veckan men det blir oftast samma recept, antingen blir det korvstroganoff, falukorv i ugn, stetfalukorv som serveras med pasta/potatis eller blomkål.

Idag gjorde jag en ny variant och jag vet inte om jag ska kalla det makaronipudding eller någon slags gratäng men här kommer det som ni behöver till denna rätt iallafall.

Recept:

Valfri pasta (jag hällde i lite på känn).

falukorv (jag tog en halv falukorv då den vi hade var på 800 gram)

gullök

frysta ärtor och majs

4 dl mjölk

4 ägg

salt och peppar

lite smör

Såhär gör du:

Sätt på ugnen på 225 grader och Koka pastan enligt anvisningar, stek falukorven i små bitar och även löken tills de fått lite färg, Smörj in en ugnssäker form. Blanda mjölk och ägg i en bunke och salta och peppra efter smak. Blanda pastan, korven och löken. ärtor och majsen och på med stanningen. Lägg på några ostskivor på toppen och in i ugnen i ca 15-20 minuter och till sist toppa med valfri ost.mat

Smaklig måltid! Denna rätt gick hem hos alla i vår familj iallafall.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats