Tacos i all dess former. Hösten är här och då passar ju soppor alldeles utmärkt! I fredags blev det tacomiddag och de få rester som fanns kvar blev en tacosoppa. Den blev supergod! Det finns säkert 1000 olika recept som liknar detta men detta är min variant och det var första gången jag gjorde detta.
Recept:
- Överbliven köttfärs som är kryddad med tacokrydda (kan tänka mig att quornfärs fungerar lika bra).
- 1 Gullök
- 2 vitlökar
- 1 förpackning krossade tomater
- 1 burk Majs
- 8-10 Potatisar (mina var små)
- 1 Röd paprika
- Salt
- Peppar
- 1 Grönsaksbuljong
- 5 Vatten
- Creme fraiche
- Tacochips
Såhär gör du:
Du fräser på den gula löken och vitlöken i lite smör eller olja (jag använde smör). När den fått lite färg så släng i den hackade paprikan och slå på vatten och smula ner buljongtärningen. Släng sedan i resterande saker och låt koka tills potatisarna mjuknat.
Servera med lite tacochips till och en klick cremefraiche.