Mitt småbarnstips denna vecka får bli långkok. Att göra grytor som ska stå på låg temperatur en hel dag och gotta till sig är en småbarnsfamiljsdröm enligt mig. På morgonen är det som lugnast här hemma. Jag brukar förbereda mat någongång under dagen så grytan förberedde jag på morgonen och så fick den stå hela dagen.
Så är det ruskigt väder ute eller om man är lite krasslig och ska vara hemma till största del av dagen så är detta perfekt!
Recept på grytan jag gjorde förra veckan:
- Grytkött av något slag
- Paprika
- Purjolök
- Vitlök
- Soya
- Krossade tomater
- Tomatpuré
- Vatten
- Köttbuljong
- Morötter
- Champinjoner
- Vitlökspulver
- Paprikapulver
- Salt
- Peppar
- Vatten
- Rödvin
Stek köttet så det får en liten yta. Låt buljongen luckras upp och sedan kan alla andra ingrefienser slängas i och in i ugnen på 100 grader många timmar. Hur mycket av allt får ni gå på känsla.
Smaklig måltid!