Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Jularna innan barn var ångest

Jag har alltid varit grinchen. Jularna för mig var inte något positivt med skilda föräldrar. Så mycket stress och jobbiga känslor. När jag träffade Erik så ”flydde” vi utomlands några jular och älskade det.

När vi skulle ha en jul hos oss 2013 så skulle vi berätta att vi var gravida men dagen innan julafton fick vi missfall och det slutade på gynakuten i tårar.

Sedan barnen kom så har vi vägrat fara runt på massor av olika ställen på julafton. Jag vill inte sätta dem i en bil in och ut för att vara alla till lags. Jag har inte heller lust med att ”välja” en av alla 4 familjerna som vi har (då både mina och Eriks föräldrar är skilda)… Jag vill inte göra någon besviken för så har jag känt alla jular sedan jag var liten. Det spelar ingen roll om man hade ett rullande schema det blir inte bra ändå. Därför har vi bestämt att vi håller oss hemma och bjuder hem alla till oss. Morgonen har vi själva och då har vi gett det flesta klapparna från oss och sedan kommer ett gäng till lunch och sedan några till kvällen.

Liam blev magsjuk på torsdagsnatten och jag fick panik… Jag tänkte att vi alla skulle åka på det men peppar peppar så klarade vi andra oss och julen blev rättad. Den blev jättelyckad.

Jag tänker ändå på alla som har tuffa jular, kanske inte ens har någon familj eller vänner att fira med, skilda föräldrar eller alkoholism inom familjen. Julen ska vara barnens högtid och det ska vara glädje, kärlek, umgås, god mat,  spel och lite julklappar.

Jag kommer skriva ett inlägg om årets jul senare med lite bilder ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats