Fiskgratäng
Ingredienser:
Rödspättafilér
Grädde
Dill
Ärtor
Fiskbuljong
Citronsaft
Mjöl
Fiskspad
Vitpeppar
Salt
Potatismos:
Potatis
Äggula
Vitpeppar
Salt
Smör
Grädde (hade ingen mjölk men blev minst lika bra med grädde).
Jag gjorde såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Börja koka potatisen.
Smöra en ugnssäker form och lägg ut rödspättan salta och vitpeppar. Stoppa in i ugnen i 10 minuter.
Gör såsen i en kastrull. Ta fiskbuljongtärning i lite vatten så att den löser upp sig. I med grädde, citronsaft, dill och häll sedan i fiskspadet som blev i fiskformen. Salta och vitpeppra efter smak och gör såsen lite tjockare genom att röra i lite mjöl.
Gör potatismoset, Mosa, i med smör, äggula, grädde, salta och vitpeppra efter smak.
Skiva fisken i bitar, spritsa ut moset fint runt formen. Lägg fisken i mitten, på med såsen och blanda i ärtor om ni gillar det.
In i ugnen i 10-15 minuter. Jag gick på när moset fick fin färg.
Har man räkor så kan man lägga på det. Det går även bra med annan vit fisk som tex torsk. Nu hade vi Rödspättafilér hemma och det blev verkligen super!
Eriks betyg var att det var den godaste fiskgratäng han ätit. Leah åt massor! Väldigt bra betyg. Kommer definitivt göra den flera gånger.