Lasange
Vi gjorde en supergod lasange i söndags. Det var så lätt och så gott! Till lasangen hade vi en god sallad till.
Recept:
Köttfärs
2 Gula lökar
2 vitlöksklyftor
Tomatpuré
Köttbuljong
Krossade tomater
Oregano
Timjan
Basilika
Salt
Peppar
Lasangeplattor
Smör
Såsen:
7dl mjölk
3 msk mjöl
Ost
Salt
Hur jag gjorde:
Hacka löken och stek i pannan en liten stund. I med köttfärsen. När köttfärsen är genomstekt så i med buljongtärning, tomatpuré, krossade tomater, oregano,basilika, peppar och salt om man vill. Smaka av om smaken känns bra annars i med mera kryddor.
Såsen blandar jag först hälften av mjölken med mjölet och sedan i med resten av mjölken. Koka upp under uppvärmning och i med osten tills den smält. I med salt.
Smöra en form. Lägg först en lager köttfärs längst ner. På med lite ostsås och sedan på med lasange plattor. Gör om proceduren och avsluta med ost längst upp.
In i ugnen i 30 minuter! Voilà! Smaklig måltid!