Gårdagens middag var grym! Det blev kyckling, en god sås och rotfrukter i ugn. Erik gjorde salladen… Bilden ger ingen rättvisa men var så hungrig så orkade inte fota maten ordentligt.
Kycklingen
Frysta kycklingfiléer (gick hur bra som helst och de behövde inte vara tinade).
Salt
Vitpeppar
Såsen
Grädde
Kycklingbuljong
Soja
Peppar
Cayennepeppar
Rotfrukter i ugn
Sötpotatis
Morötter
Potatis
Havssalt
Peppar
Olja
Hur jag gjorde:
Sätt på ugnen på 175 grader och varmluft. Smöra två formar (vi har världens bästa spray på smör och olja). Lägg i kycklingen i en och salta och ha på vitpeppar. I den andra skär ner rotfrukterna, strimla olja, havssalt och peppar på. In med båda i ugnen och sätt timer på 50 minuter.
Gör ordning såsen grädde, buljongtärningar, soja, peppar och cayennepeppar. Jag hällde på såsen på kycklingen när det var ca 15 min kvar på kycklingen.
Allt blev klart samtidigt och var helt perfekt! Ingen planering krävdes då kycklingen var fryst och kom direkt från frysen!
Ha gärna en fin sallad till!