Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Astrid Lindgrens värld

Förra veckan var vi som ni vet på Astrid Lindgrens värld. Första gången för både barnen och mig. Ett helt ljuvligt ställe som jag hoppas vi kommer att besöka varje år från och med nu. Vill verkligen ha det som tradition så länge barnen uppskattar det.

Jag har fått många frågor om Astrid Lindgrens värld så jag tänkte försöka skriva en recension men också svara på alla frågor jag fått.

Vad gör man på Astrid Lindgrens värld? Astrid Lindgrens värld är upplagt så att man kommer in i sagornas värld. Alla Astrid sagor! Det är ständiga teatrar som utspelas i de olika sektioner från varje berättelse. Det finns alltså ett område för tex Madicken, Emil i Lönneberga, Pippi osv. Det utspelas teatrar, sedan får barnen vara delaktiga och vara med. På lilla Bråkmakargatan fanns en gata där barnen kunde leka i alla små husen vilket var väldigt uppskattat av våra barn. Barnen fick komma in i alla husen också mellan teatrarna.

Vilken ålder passar? Liam är väl i det yngsta laget men han tyckte att det var roligt att dansa och kika runt. Det är en mysig familjeaktivitet iallafall. Leah uppskattade det verkligen! Hon pratar väldigt mycket om Emil i Lönneberga, Pippi och Karlsson på taket från 2 år och uppåt beroende på barnet förstås.

Pris? Jag fick frågan om det var dyrt. Går man en dag kostar det mycket kan jag tycka men går man två så kostade det endast pyttelite mer. Vi gick alltså 2 dagar och det tycker jag verkligen att man ska för att slippa stressa igenom. Vi njöt verkligen av varenda sekund! Mer prisvärt att gå två dagar också. Jag tycker att det ska vara ”dyrt” för det är ju många som skådespelar hela dagarna och sedan är det många andra som jobbar och sedan är det så mycket annat som ska gå runt. Prislista hittar ni här då det är olika beroende på säsong.

Boende? Vi hyrde ett fantastiskt litet hus med våra vänner. Vi bodde grannar med ett gäng kossor. Vi hittade huset på en uthyrningssida. Det är bara att googla så hittar ni nog något som passar.

Det finns lekparker att leka i, det finns hinderbana och man kan hoppa med käpphästar. Det finns mysiga fik/restauranger. Det är inga överpriser på mat eller fik skulle jag säga. Vi gjorde pastasallad till barnen så de kunde plocka lite med. [youtube]https://youtu.be/X55Cn3NZTFQ[/youtube]

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Enligt ALVs hemsida kostar entré för 1 dag mellan 15-64 år under högsäsong 405:- och två dagar 570:- ? Vi var själva där under försäsongen i år, åker nog under högsäsongen nästa år när barnen är lite äldre! Fantastisk park ?

    1. justbeproud

      Vad konstigt men undrar om det är olika om man förköper eller om man köper direkt där? Vi köpte i disk. Ändrade iallafall texten. Tack ? Håller med! Helt fantastiskt!

stats