Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Betala hemma eller inte?

Jag blev så inspirerad av en diskussion jag såg på Facebook, Nu vill jag veta vad ni tycker. Hur tänker ni kring att betala hemma när man är ca 20 år? Vi säger att personen har gått ut gymnasiet iallafall. Vad tycker ni? Behövde ni betala hemma? Hur tänker ni!

 

Jag flyttade hemifrån helt när jag var 19 och gick då fortfarande i gymnasiet. Jag bytte gymnasium pga en viss anledning jag tror att jag skrivit om här i bloggen så jag gick ut ett år senare. Jag gick iallafall i gymnasiet när jag flyttade ihop med Erik. Jag betalade aldrig hemma hos min mamma under skoltiden men jag stod för mina egna räkningar så som mobilräkning och om jag köpte saker. Jag jobbade alltid extra för lite fickpengar. För mig hade det varit självklart att jag hade betalat hemma om jag gått ut skolan och jobbade.

Nu har jag och Erik två barn och vi tänker såhär. Så länge som de går i skolan eller studerar vidare så kommer de inte behöva betala hemma. När de börjar jobba heltid så kommer vi att ta en slant för att de ska lära sig att alla pengar inte går till roligheter. Har vi det gått ställt och känner att vi har råd så kommer vi att ta hela beloppet som de betalar hemma och sätta in på deras sparkonto utan att de vet om det. Då har de alla fall haft känslan att de betalat en summa till boende i månaden. Jag tycker att alla ska utgå från sin ekonomi. Finns det inte mycket pengar och ungarna tjänar massor så tycker jag absolut inte att de ska bo gratis hemma.

Det finns ensamstående mammor/pappor som inte har bra ställt och ungarna tjänar mer än dem… Varför ska de leva på sina föräldrar isåfall?

Det handlar inte endast om uppfostran för alla är olika. I en familj kan ett barn vara sparsam och försiktig med pengarna medan syskonet bränner varenda spänn.

Jag säger absolut JA till att man ska betala hemma när man jobbar! Vad säger ni?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Agnes

    Jag började betala hemma när jag började jobba, 25% av lönen, som mina föräldrar i smyg sparade inför den dagen jag skulle flytta. För mig känns det självklart att man betalar om man bor hemma, som du säger så kan man ju inte lägga allt på roligheter. ??‍♀️

stats