justbeproud

Nathalie – Tvåbarnsmamma, fru, matte och fotograf

Ett projekt för kommande månader

Vi har massor av mat i vår frys och även i skafferiet. Jag har börjat göra storkok som tex lasagne och fryst in som jag kan lägga fram till luncher när jag och Erik äter hemma alternativt till barnen så det finns. Jag har precis beställt en laddning från matsmart med bra och billiga saker och där sparade vi över 800kr.

Projekt för månaden som kommer och kommande månader är att få ner matkostnaderna. Det betyder inte att man behöver äta sämre eller tråkigare. Jag tycker att det är kul att göra soppa på en spik och ser detta som en utmaning. Pengarna som vi inte handlar för ska in på sparkonto. Det ska bli otroligt kul att se hur mycket vi kan få ner dem.

Självklart kommer vi behöva handla så som grönsaker och frukt som känns oerhört viktigt och grädde, mjölk osv. Men det ska bli kul att tänka att man gör storkok och är det sånt man kan frysa in så är det perfekt.

Vi har inte koll på vad vi lägger på mat men vi har försökt räkna och vi lägger nog 6000kr om inte mer vissa månader. Hur många är ni och hur mycket lägger ni på mat?

Jag tänker att vi kan få ner det till 3000kr kanske max 4000kr. Jag skulle tycka att det vore kul att få ner det till två tusen för att testa. Som sagt nu har vi rätt mycket i frysen så vi utgår inte från en tom frys.

Detta ska bli spännande och jag delar gärna med mig om någon tycker detta är roligt 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
justbeproud

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Zara

  Vi är 2 vuxna, en 4 åring & en 1,5 åring.
  Vi lägger mellan 4000-5000kr varje månad på handling. I den summan ingår även städ/hygienartiklar, frukostlåda + matlåda till oss båda varje dag & utemat om vi käkar det!
  Tycker vi ligger väldigt högt men när man läser runt så är det väldigt normalt, kanske lite under normalt oxå. 😃

  1. justbeproud
   justbeproud

   Ja det verkar helt klart vara normalt när man kikar forum. Det är lite kul att utmana sig själv också och leva snålare. 😛

stats