Header Image

Nathalie - Trebarnsmamma

Mitt namn är Nathalie och jag är 27 år. Jag och min man Erik har tillsammans två barn, Leah som är född november 2014 och Liam som är född i Juli 2016. . Vi har även två underbara hundar. Jag älskar att fotografera, resa och måla. Min blogg började som en gravidblogg, där man fick följa hela min graviditet med Leah och sedan graviditeten med Liam. Nu är det främst en mammablogg där jag skriver om vårt vardagsliv och mitt jobb som fotograf och konstnär. Jag och min barndomsvän driver även podden Välkommen in- Emma & Nathalie Kontakt: [email protected]

Fiskgratäng

Publicerad,

Ingredienser:

Rödspättafilér

Grädde

Dill

Ärtor

Fiskbuljong

Citronsaft

Mjöl

Fiskspad

Vitpeppar

Salt
Potatismos:

Potatis

Äggula

Vitpeppar

Salt

Smör

Grädde (hade ingen mjölk men blev minst lika bra med grädde).
Jag gjorde såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Börja koka potatisen.

Smöra en ugnssäker form och lägg ut rödspättan salta och vitpeppar. Stoppa in i ugnen i 10 minuter.

Gör såsen i en kastrull. Ta fiskbuljongtärning i lite vatten så att den löser upp sig. I med grädde, citronsaft, dill och häll sedan i fiskspadet som blev i fiskformen. Salta och vitpeppra efter smak och gör såsen lite tjockare genom att röra i lite mjöl.

Gör potatismoset, Mosa, i med smör, äggula, grädde, salta och vitpeppra efter smak.

Skiva fisken i bitar, spritsa ut moset fint runt formen. Lägg fisken i mitten, på med såsen och blanda i ärtor om ni gillar det.

In i ugnen i 10-15 minuter. Jag gick på när moset fick fin färg.

Har man räkor så kan man lägga på det. Det går även bra med annan vit fisk som tex torsk. Nu hade vi Rödspättafilér hemma och det blev verkligen super!

Eriks betyg var att det var den godaste fiskgratäng han ätit. Leah åt massor! Väldigt bra betyg. Kommer definitivt göra den flera gånger._DSC0643

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *