Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Föräldraledighet och ett AB

Senaste dagarna har vi pratat mycket om föräldraledigheten här hemma. När Leah och Liam var små så var jag helt föräldraledig men denna gång ska både jag och Erik vara det. Är det någonting som Erik ångrar så är det just att han inte varit föräldraledig men det har helt enkelt inte passat. Alla har olika förutsättningar och jag tycker ingenting är rätt eller fel utan man gör det som passar som familj bäst! Jag driver ju ett eget AB som har varit lidande denna graviditet eftersom jag är sjukskriven så jag behöver komma igång med det så fort som möjligt!

Jag kommer vara helt ledig första månaden eftersom jag kommer vara nysnittad så måste jag ta det lugnt.  Erik kommer vara ledig de första tio dagarna och sedan kommer han jobba några dagar och vara ledig några dagar varje vecka. Jag kommer heltidsamma som jag gjort med med både Leah och Liam (om det fungerar förstås).

Jag kommer sedan att åka iväg på fotograferingar i närheten (någon timme här och där) och sen kommer allt annat vara hemifrån (redigering, marknadsföring, Mail, fakturering osv) så jag kan amma när det behövs och mysa.

Det känns faktiskt så kul och jag är så pirrig och förväntansfull. Någonting jag verkligen ska vara bra på är att endast jobba de dagar som Erik är helt föräldraledig. Det blir inga kvälls eller nattjobb och inga helgjobb förutom när jag bröllopen förstås.

Nästa år har jag en hel del bröllop men då kommer bebis vara större och då får jag pumpa ut och jag känner att vi är nog ganska så rutinerade denna gång med tredje barnet. Hoppas det iallafall ?

Något som jag ser fram mot jättemycket är mer tid med familjen. Vi kommer hämta barnen tidigare och Liam kommer få vara ledig på fredagar fram till nästa år när han börjar skolan.

Hoppas att vi lyckas puzzla ihop allt så att det blir så bra som möjligt! Det känns så iallafall ? Skönt att vi fått ihop det.

Foto av bästa Linnsej

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats