Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Frågestund

Ber om ursäkt att inlägget kom upp idag istället men det blev så sent igår.

Hur ser Leahs matrutiner ut? 

Leah får frukost när hon vaknar och det kan vara allt mellan 7-9. Det hon brukar äta är ägg, macka, gröt eller yoghurt.

 Dricker hon välling? 

Ja det gör hon. Hon dricker välling när hon ska sova och ibland vaknar hon till på natten och då kan hon få en flaska till men det är inte så ofta längre (Så oftast bara precis när hon ska sova). Hon kan även få en flaska på dagen när hon ska somna.

Har du fått något svar angående kejsarsnitt? – Håller med om att det borde vara alla kvinnors val. 

Nej, jag har tyvärr inte fått något svar än men jag ska till BB stockholm på måndag och jag hoppas att jag får gå därifrån med ett besked då. Håll tummarna!

Hur ser ni kring sötsaker till Leah? 

Inte totalförbud men vi undviker det. Hon får smaka lite kaka, bulle eller glass om vi äter men oftast så får hon tex blåbär, frukt eller majskrokar. Inget hon får varje dag men någon gång ibland händer det och vi ser inte det som världens grej. Vi är alltså inte superstrikta men lördagsgodis lär dröja (inget fel till dem som ger men hon gillar så mycket annat tex frukt och bär). Hon har däremot fått provat Bear eller vad godiset heter som endast är gjort på frukt och ekologiskt, det är ju toppen om hon nöjer sig med det.

Vilken träning tycker du är kul? 

Jag ser mig inte som en träningsmänniska eller jag är ingen träningsmänniska. Efter denna graviditet är tanken däremot att jag ska gå någon mammaträning och sedan börja med någonting… Jag har tidigare gått på kickboxning för många år sedan och det tyckte jag var väldigt kul. Innan jag visste att jag var gravid denna gång så kikade jag runt på olika ställen men när jag fick veta att jag var gravid kändes det dumt. Jag älskar att rida och drömmer om en häst i framtiden!

Jag har alltid varit smal och inte känt behov av att träna. Jag har kunnat äta vad jag vill och inte brytt mig så mycket, men nu på senare år så sitter inte rumpan där den ska så jag vill tajta till kroppen och bli stark! Stark känns viktigt då jag känner mig otroligt svag. Tror min kropp behöver lite kärlek!

Planerar ni fler djur? 

Om någon av hundarna skulle gå bort (vill inte ens tänka tanken) men då kommer vi antagligen skaffa en till Spansk vattenhund (samma ras som Nilla är). Leah kanske vill ha en kanin när hon bli äldre så det kanske det blir i framtiden när hon blir äldre och kan ta eget ansvar (jag fick en kanin när jag fyllde 8 år). Jag drömmer om häst men den tiden finns inte just nu tyvärr och heller inte pengarna men någon gång i mitt liv vill jag ha en häst!

Kommer ni bo kvar i radhuset ett bra tag? Får ni plats med två barn där?

Vi har kikat runt lite men vi blir nog kvar i radhuset. Vi har tre sovrum så plats får vi absolut. Vi vill bygga ett atterfallshus som vi kan ha som fotostudio/kontor. Då har barnen egna rum och man kan gå ”hemifrån” till jobbet. Vi skulle även vilja bygga ut radhuset lite och renovera nedrevåningen (kök,badrum och golv). Vi älskar radhuset och om vi får lov och tid att göra dessa saker så blir vi nog kvar för vi trivs oerhört bra!

Hur länge ska du vara mammaledig nu respektive med pojken? 

Det har vi inte bestämt än men 1.5år är tanken att han får vara hemma. Jag blir iallafall hemma ett år och beroende på Erik så får vi se hur vi delar upp resterande tid.

Ska Leah gå på dagis när pojken kommer?

 Ja, Leah kommer att gå några timmar i veckan och det tror jag kommer passa henne perfekt! Hon är livlig och har mycket energi så jag känner att hon behöver få träffa andra än bara sin gamla mamma. Lillebror kommer i juli och Leah börjar i Augusti så en månad har vi ihop hela familjen och sedan skolas hon in. Förmiddagarna kommer hon spendera på förskolan och sedan får hon hänga med mig och lillebror på eftermiddagarna. Erik kommer säkert vara hemma många fredagar så det blir troligtvis 4 dagar hon går och så är vi hemma på fredagar tillsammans.

Supertack för frågorna. Fjällen 2016_21

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats