Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Fredag den 13 slutade på akuten

Igår var det fredag den 13 och Leah blev pangsjuk. 40.7 grader mätte jag som mest och sedan med fulldos alvedon så hade hon 40.5. Hon varken åt eller drack. Mat vet jag att de grejar sig utan men när hon vägrar vätska så blev jag orolig att hon skulle bli uttorkad. I vanliga fall brukar alvedon hjälpa och att hon blir lite sitt vanliga jag men hon orkade ingenting. Hon låg och skakade och sen fick hon som små korta kramper. Inga riktiga feberkramper men det var väldigt obehagligt. Att inte få ner febern och se henne så borta var läskigt.

Min kompis Jossan var här (Leahs favorit). Hon orkade inte ens prata med henne. Erik var på kickoff med jobbat så det var skönt att Jossan var här.

Liam trillade ner från soffan medan jag tog tempen på Leah…hundarna skällde på tomten… Fredag den 13 helt enkelt.

Jag ringde 1177 som sa att eftersom jag inte fick i henne vätska och att hon inte hade några andra symtom än hög feber så vill de utesluta urinvägsinfektion.

Jag nattade Liam och sen kom min mamma och hennes man och var hemma med hundarna och en sovandes Liam.

Jossan körde oss och följde med till Karolinska och Erik kom dit han också. Leah var jätteduktig. Vi fick ge henne 2 suppar Ipren när vi kom dit och fick ner febern litegrann. Proverna visade ingen UVI, hon var lite röd i halsen så något virus eller något. Vi ska nu ge ipren också. Vi lärde oss att man kan ge 4 alvedonsuppar och 3 iprensuppar under ett dygn.

Tjejen som vägrat allt och till och med glass fick i sig en piggelin på sjukhuset. Glad mamma!

Leah tyckte att det var extra kul att Jossan var med.

Idag har Leah druckit massor av vatten så nu är vi väldigt lugna. Hon har 39.9 just nu och är med mer idag än igår.

Jag åker hellre än gång för mycket än för lite.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats