Erik började lite senare än vanligt igår, då passade jag på att göra i ordning mitt efterlängtade långkok. Jag gjorde i ordning grytorna och ställde in dem i ugnen och där fick de stå i ca 3.5h på 150 grader. Köttet blev verkligen perfekt!
Recept
1 kg Högrev
2 skalade morötter
1 Purjolök
1 gullök
4 vitlökar
1 Röd paprika
1 gul paprika
champinjoner
1 lagerblad
lite krossade tomater (tomatpuré går toppen men hade ingen hemma)
Viltbuljong
kött buljong
rödvin
vatten
havssalt
peppar
2 msk mjöl
Servera med Ris eller potatis!
Hur jag gjorde:
Sätt ugnen på 150 grader.
Jag skar först upp paprikorna, champinjonerna, morötterna, lökarna och sedan skar jag upp köttet i lite större bitar. Jag fräste på köttet så att det fick en yta. Plockade ur köttet och lät köttet ”vila” så fräste jag på grönsakerna och sedan i med löken. Medan grönsakerna och lökarna blev lite mjuka så kokade jag upp buljongen.
Släng ner köttet tillsammans med grönsakerna och ha i mjölet (blanda noga). Häll i buljongen, vinet, krossade tomater, salt, peppar och lagerbladet.
In i ugnen i ca 3h.
Jag la över till Leah i de mindre grytorna innan jag slängde i buljongen, vinet och saltet. Jag kan säga att hon ÄLSKADE detta. Det är ju det bästa betyget man kan få.
Eriks mamma kom förbi så jag fick middagssällskap! Jättemysigt med massor av tända ljus, lite rödvin och härligt sällskap. Till efterrätt blev det glass, färska hallon och te. Jag fick även gå en kvällspromenad med hundarna medan Leah fick busa med sin farmor.
Min kära svärmor hade även med sig en fantastisk bukett blommor till mig. HUR glad blir man inte för blommor? Det har jag verkligen börjat uppskatta på senare dagar. Det kan ju göra ett helt rum!
En superhärlig kväll helt enkelt!
De små grytorna köpte jag på Mio förra året och den stora är ärvd av Eriks mormor.