Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Hur håller man kärleken vid liv

Efter mer än 10 år tillsammans med Erik så känner jag att vi lyckas hålla gnistan/lågan/brasan uppe i vårt förhållande. Absolut har vi haft svackor men det var längesen nu. För ett par år sedan hade vi en rejäl dipp och jag tvivlade på oss som par. Jag kan inte förstå att vi hamnade där men jag är så glad att vi klarade oss ur den för vad hade hänt om vi gett upp? Blir ledsen av tanken! Vi hade inte haft våra barn eller varit gifta. Fy! Är så glad att vi tog oss igenom det och vi är nu starkare än någonsin! Det var så många bitar i livet som inte var på plats då och egentligen var det nog inte vårt förhållande det var fel på utan många faktorer runtomkring.

Jag älskar min Erik och igår fick jag pirr i magen känsla. Att han är min, Bara min! Att jag får dela föräldrarskapet med honom + att han är världens bästa pappa till våra fantastiska barn är lycka för mig! Han är otroligt rolig och vi skrattar extremt mycket tillsammans! Han är så snäll och sprider så härlig energi då han nästan alltid är på bra humör. Han är svår att inte tycka om! Världens bästa Erik.

Detta blev mer en kärleksförklaring än det jag tänkte skriva om från början men det måste väl vara okej att hylla sin kärlek någon gång ibland! Det rekommenderar jag att man gör lite då och då. Visa uppskattning och berätta hur mycket han/hon betyder för dig!

Vilka är mina tips för att hålla kärleken vid liv?

Kommunikation- Vi är bra på att kommunicera och prata med varandra och det är det absolut viktigaste i en relation. Vi har sagt att om vi hamnar i någon mer dipp och inte kan komma ur den själva ska vi ta hjälp och gå och prata med någon. Jag tror att man ibland kan köra fast i en relation och då kan det vara bra att ta hjälp av någon utomstående. Har man ett stort problem i relationen så bör man nog ta hjälp så fort som möjligt innan gropen blir för djup.
Humor/glädje- Att ha kul med varandra och skratta ihop värderar jag högt! Erik och jag skrattar varje dag och vi båda njuter av varandra och vi har samma humor (ibland kan han förstås dra riktigt dåliga skämt… men vem gör inte det?).

Dejt/”Bara vara vi tid”- Det är så viktigt att man inte tappar bort varandra i småbarnsåren och jag vet att jag tjatar om det i bloggen men det är så viktigt! Har man inga barn så kan man mysa till det när som helst iprincip. Gå ut och ät middagar, gå på bio, laga en god middag, överraska varandra, ligga och mysa i soffan en hel dag… listan kan göras lång. Mycket kan man förstås göra när man är förälder också men det krävs lite mer planering. Det gäller även att barnen sover om man vill få till den där egentiden eller att man har barnvakt.

Liam har vi endast lämnat ifrån oss en kort stund för att gå på dejt och det var på vår 10 årsdag. Då åt vi middag och bowlade. Liam är nu 7.5 månad och att få smita iväg någon timme eller två med sin kärlek någongång ibland tycker jag är helt okej! Leah är lättare att lämna ifrån sig till farmor, mormor och morfar (med familj förstås). Hon är supertrygg och tycker att det är superkul. Vi hoppas Liam ska vara likadan.

Skriv en lista- Vi har skrivit en lista på saker vi vill göra och det tycker jag alla par kan göra. Det kan vara allt från att spela biljard, badminton, utlandsresa,picknick, middag, bio… Då kan man variera dejterna litegrann.

Överraska varandra/skämm bort den andra- Gör något extra för den andra personen. Planera en dejt/aktivitet, ta fram något härligt recept/förbered en middag för den andra, köp blommor, städa huset…
Fuelbox- Tänd ljus, plocka fram lite gott, stäng av Tvn och plocka fram er Fuelbox (har ni ingen så köp er en). Att halka in på ämnen som ni annars inte pratar om och berätta om värderingar, tankar och planer. En bra investering tycker jag. Vi plockar fram våran ibland och vi älskar den! Bra att komma från vardagliga ämnen så som matplanering, jobb och sådant. Vem är du tillsammans med? Vad har han/hon för värderingar?
Jag älskar att göra familjesaker och att hänga med familjen men ibland behöver man fylla på med kärlek och romantik i förhållandet. Krama och pussas minst någon gång om dagen! Småbarnsåren är tuffa och ännu tuffare med flera. Det finns inte mycket tid för bara mig och Erik. Jag säger ofta att vår tid kommer och vi kommer få mer och mer tid ihop. Det går inte att lägga lika mycket tid på varandra när man har småbarn och det tror jag att alla förstår. Barnens behov går först men det är viktigt att inte tappa bort relationen!

Det gäller att man vårdar sin relation dagligen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats