Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Julafton

Hur var våran julafton? Helt perfekt skulle jag säga. Jag gillar ju inte julen men det är helt klart roligare med barn. Jag vill såklart att Leah ska älska julen!

Leah gav oss den bästa julklappen! Hon sov från 00-09. Hon vaknade på ett underbart humör! Hon ropade ”hej” från rummet bredvid. Erik hoppade upp ur sängen och sprang in och hämtade henne. Efter lite mys i sängen gick vi ner och öppnade några paket.

Jag fick ett mobilskal med Leah på (jag fick mitt Thomas Sabo armband kvällen innan)! Erik fick en Apple tv, hundarna fick ben och en varsin leksak (Nilla fick en frisbee och Minou en sak där man lägger godis i). Leah fick lite olika småpaket.

Vi åt en mysig frukost med massor av tända ljus. Julskinka såklart! Jag kokade även egen risgrynsgröt.

Vi fick lite besök av Leahs farmor, farfar och faster. Leahs mormor, ”extramorfar” och även hans pappa. Vi bjöd på mackor, julskinka, gravad lax och gröt. De kom förbi en stund och det var jättemysigt!

Leah fick jättefina saker, leksaksdjur, servis, en brio leksak där man hamrar i spikar, en bok, en tomte och en kudde. Hon lekte massor med servisen på kvällen (hon bjöd mig och Erik på teparty). Vi hade ”spiktävling” med brio leksaken och djuren lekte hon flitigt med. Hon packade upp och ner dem i en väska!

Vi som bestämt att vi inte skulle få några presenter fick ändå… Jättefina saker! Av min svägerska fick vi en jättefin ”ljuskrans” som det ut som horn. Ska fota den någon dag. Den var iallafall superfin och passar perfekt hos oss. Vi fick biljetter till fantomen på operan! Jag och Erik ska få gå på Spa på sturebadet (hur lyxigt?!). Vi fick även pengar och trisslotter. Det här med att inte köpa julklappar verkar fungera sådär. Våra julklappar hann vi inte få… Alla ska få en liten sak. Vet dock att svärmor läser bloggen så tänker inte avslöja.

På kvällen blev det iallafall väldigt lugnt. Jätteskönt. Jag kände mig både trött och slut! Vi satt upp Leahs Tipi-tält som hon fick av sin mormor medan Leah sov en stund. Vi dukade fram julmaten och sedan väckte vi sömntutan. Hon blev superglad över tältet och kröp in och myste i det. Vi åt julmat till middag och sedan kom tomten hem till oss.

Jag trodde Leah skulle bli rädd för tomten men hon blev så glad. Hon började vinka och prata med tomten. Tomten gick före till vardagsrummet och då gick hon det snabbaste hon kunde efter. Tomten fick kramar och hon satt och öppnade julklapparna i tomtens knä. En nöjd tjej!

När Leah somnade för kvällen så tog jag ett bad och sedan avslutade vi julafton med en film i soffan. Supermysigt! Skinkmackor, grönkålschips och tomater med salt fick avsluta vår kväll!

En fantastisk härlig och lugn julafton!_DSC0943_DSC0960_DSC0993_DSC0999

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats