Idag lagade jag en Kräftsoppa. Den blev tokgod och den är även superlätt. Tror att jag skrivit om den förut men gjorde lite annorlunda denna gång.
Recept:
Kräftstjärtar
Räkost på tub
1 grönsaksbuljong
1 gullök beroende på storlek (jag tog en halv stor lök)
Tomatpuré
Dill
Vatten
Skvättgrädde
Cayennepeppar
(Du kan även byta ut grönsaksbuljongen mot fiskbuljong. Du kan även riva i en morot.)
Du gör såhär:
Hacka löken i småbitar, fräs på i lite smör. I med lite tomatpuré. Häll i vatten och buljongtärningen. Häll i lite av kräftspadet, i med räkosten, dillen, grädden och smaka av med cayennepeppar (jag gillar när det är lite drag i soppan men det är smaksak förstås). Lägg i kräftstjärtarna när soppan är upphälld på tallrikarna (annars kan dem bli sega eller ge konstig smak tycker jag).
Som tillbehör är det toppen att ha baguett (jag rostade bröd som vi kunde doppa). Det går även att ha en klick creme fraiche.
Denna soppa tycker jag man kan bjuda på till vardags, fest eller varför inte som förrätt på nyår!