justbeproud

Nathalie – Tvåbarnsmamma, fru, matte och fotograf

Lucka 22 och 23 – Decemberångest

December är en månad som både varit extremt tung men också fantastisk. December är en månad med både bra och dåliga besked och jag tänker att detta inlägg får bli två luckor.

Först och främst så har det varit jobbigt att vara skilsmässobarn då julen är en högtid då familjen skall vara samlad. Runt jul var det bråkigt om vart vi skulle vara och det dåliga samvetet för den föräldern som vi inte firade med. Därav har jag blivit Grinchen och tycker att Julen är stressig och jobbig. Att dessutom Erik har skilda föräldrar har gett mig ännu mer panik av att fira jul fyra gånger och återigen det dåliga samvetet över vart vi ska fira och få alla nöjda. Att stressa med att köpa julklappar till alla har också varit en stress även om jag tycker att det är roligt att ge bort presenter.

Erik och jag har firat många jular utomlands för att fly julstressen och de jularna har varit magiska!

Vi backar bandet till 2013 då jag blev gravid efter många månaders negativa graviditetstest månad efter månad. Erik och jag var sååå lyckliga att vi äntligen väntade barn. Dagen innan julafton (idag för exakt 5 år sedan) fick vi missfall och det slutade på gynakuten. Alla skulle fira jul hos oss och vi skulle då berätta för alla att vi var gravida. Vi ville inte avboka julen och ställa till det för alla som skulle till oss så vi bet ihop. Det var supertufft.

Kort efter missfallet blev vi gravida med Leah så 2014 hade vi vår älskade lilla Leah hos oss och det var magiskt. Helt galet vad som kan hända på ett år.

Den 21 December 2015 fick jag ett telefonsamtal från en läkare jag hade besökt för jag trodde att jag hade salmonella… Jag var då gravid med Liam i vecka 11 🙈 Ett glädjande besked några dagar innan jul! Här kan ni läsa mer om detta!

Julen har definitivt blivit bättre nu när vi har barn och fokus är dem!

Detta år kör vi julklappspelet och de enda som får presenter är Leah och Liam och mina systrar. Jag försöker verkligen få bort hetsen kring julklappar och tänker att det är barnens högtid och att det skall vara umgås som är det viktiga då kanske jag äntligen kan tycka att det känns mysigt! För mig är det viktigt att barnen får njuta av julen som man vill att alla barn ska göra ❤️

Jag och mina syskon förra julen ❤️ Jag var sjukskriven pga yrsel men det var mysigt att träffa alla!

Min syster längst till vänster är en Decemberunge och jag kommer aldrig glömma när jag var i Thailand med min farmor och farfar och de ringde på min farfars födelsedag och berättade att vi fått en lillasyster ❤️ Hon är

10år yngre än mig och fick dela födelsedag med vår farfar tills han gick bort för några år sedan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
justbeproud

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats