Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Något man aldrig vill att sitt barn ska behöva höra

Igår när vi åt middag så satt vi och pratade om förskolan. Leah har börjat i en annan grupp med äldre barn och är nu en av de få yngsta och det har varit hennes första vecka där. Helt plötsligt säger hon: 

”mamma dem säger att jag inte är stor och att jag inte får vara med och leka”

Jag ”vilka säger det Leah? ”

Leah” De stora tjejerna”

Jag ”vad svarade du då?”

Leah ” Jag sa att jag visst är stor och att jag blir 3år i November”

Jag ”Det var jättebra Leah. Du är visst stor men de är lite äldre och alla får vara med! Du får säga till fröken när dem säger så. Vad bra att du berättar för mig”.

Mitt lilla hjärta! En förälders mardröm är att sitt barn ska känna sig utanför. Det jag hade hoppats på var att det större barnen skulle vara snälla och ta hand om de mindre. Detta är det sista man vill höra som förälder. Hon är inte ens tre år gammal och har samlat mod till att fråga om hon får vara med och de svarar att hon inte får och att hon är för liten. Jag vet att dessa barn inte menar illa men barn kan verkligen vara så elaka även om det inte finns en elak tanke bakom detta. 

Jag ska självklart prata med förskolepedagogerna på måndag och berätta vad Leah berättat. Kanske kan man prata med barnen om att alla få vara med och att det är viktigt att vara extra snälla mot de nya barnen så de känner sig välkomna. Alternativt skriva i veckobreven och be att föräldrarna pratar med barnen hur man är en bra kompis. 

Min läxa till er med barn är att påminna era barn om att vara snälla mot varandra en extra gång idag. Prata om hur man är en bra kompis! Min älskade unge! 

Uppdatering: Jag har precis pratat med en fröken som självklart sa att så ska det inte vara. Hon skulle prata med barnen och nästa vecka hoppas vi att alla är snälla mot varandra. Jag ska prata med Leah om hur man är en snäll kompis så inte hon gör något tokigt mot någon annan.  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Fy, förstår att det gjorde ont ? Man önskar ju att man kunde skydda de små från allt ont. Och det börjar så tidigt. Men tror som du att det är viktigt att prata med barnen om hur man ska vara mot andra osv – de kan ju inte veta det annars! Och när de är så små så tror jag inte heller att de menar nåt illa, de vet bara inte bättre.

  2. Farmor Lena

    Vad bra att Du kunde prata med en av personalen. Man vill ju bara att de ska få vara glada och trygga i sin grupp.

stats