justbeproud

Nathalie – Tvåbarnsmamma, fru, matte och fotograf

Nattningsrutiner

Ni som följt bloggen länge vet att jag skrivit öppet om att jag tyckt att det varit rätt kaos med två barn tätt. Ibland är det fortfarande kaos men absolut mycket enklare nu. Till exempel så var nattningen jättejobbig tidigare. Erik jobbar ju en hel del dagar borta och kommer då hem väldigt sent.

När Liam kom till vår familj var Leah endast 1år och 9 månader. Det gick såklart inte att säga “kan du sitta här och kolla på tv medan jag nattar lillebror” och självklart inte tvärtom. Det var en kamp att försöka natta båda (en i bärsele och en som behövde närhet).

Nu skulle jag beskriva nattningen som drömmig och en mysig stund med barnen. Så er som kämpar! Kämpa på för det blir troligtvis enklare.❤️

Hur gör vi då? Tidigare så nattade jag och Erik varsitt barn i den mån som det gick men nu senaste månaderna så nattar den som nattar båda barnen. Tror att det även blir en bra rutin för barnen och en trygghet att det är samma. Såklart lyxigt när vi nattade varsitt barn och man kunde ge sitt fulla fokus till ett barn men nu slipper vi tjafs om att den ena vill nattas av en specifik person.

Först så kvällskissas det och borstas tänder förstås. Därefter så gör Erik och jag lite olika. Han lägger sig oftast lite tidigare med barnen och sätter på någon film i sängen som de kikar på.

Jag brukar lägga mig i sängen och hitta på någon saga, sjunga, läsa bok eller lyssna på en ljudbok. Det är lite olika. De senaste två kvällarna så har vi lyssnat på ljudbok i sängen och sedan har jag sjungit. Nattningen går hyfsat fort.

Barnen somnar någon gång mellan 19.00-20.00 tiden. Det fungerar bra tycker jag. Ska de kika på film så går de oftast upp 18.30 ungefär och jag brukar sätta igång vid 19.00

I nuläget är det så mysigt och jag njuter verkligen och tar vara av denna fina stund. Jag tänker även att en vacker dag är de stora och kanske endast vill ha en puss i pannan och sedan somna själva. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
justbeproud

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats