Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Rensar och fixar dag

Idag blev en riktig fixardag. Vi fick otroligt mycket gjort här hemma. Barnen skötte sig bra själva. De lekte massor och det var inte mycket bråk alls. Erik och jag kunde då fixa järnet här hemma.

Önskar att jag hade tagit före och efterbilder på allting för att förstå hur mycket som faktiskt hanns med.

Vi började med att sätta upp en rund spegel i hallen som inhandlades för en herrans massa månader sedan. Det känns som att jag har tjatat på stackars Erik jättelänge. Idag kom den iallafall upp och det blev så otroligt fint. Jag lovar att lägga upp bilder i ett annat inlägg. Efter spegeln så fick jag ett ryck och ville putsa våra fönster i vardagsrum och kök. Självklart både in och utvändigt.

Barnens rum på nedrevåning står näst på tur i renoveringen. Garderoberna ska rivas, golv ska läggas, väggar ska målas och nya gardiner ska upp. Innan man ens kan tänka tanken på att ta tag i detta kaos så måste det rensas på saker. Våra barn är experter på att stöka till så nu har jag ett litet hopp om att det ska bli bättre efter dagens slit.

Jag och Erik inhandlade massor av plastlådor från rusta. Genomskinliga med lock. Vi har sorterat upp Lego för sig, dockor för dig, dinosaurier i en annan låda osv.

Under trappen hade vi en sån där möbel från Ikea som ser ut som en trappa. Först var det en leksaksförvaring men sedan blev det en städskrubb. Vi hade även annan leksaksförvaring som vi köpte men som tog upp för stor plats. Så jag kom på en ny lösning. Leksaksförvaringen/byrån fick hamna på ett annat ställe och trappförvaringen åkte ut. Under trappen står nu alla de genomskinliga lådorna och det blev riktigt bra. Städgrejerna hamnade på ett ställe som barnen inte når.

Så svårt att förklara men det känns så otroligt bra att rensat ut massor av saker men också att vi börjat få ordning på vissa platser nu. Jag är helt slut men också peppad på att få klart allting. Längtar tills att vi är klara med renoveringen där inne… Men nu… En sak i taget.

Tjuvkik på hallen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats