justbeproud

Nathalie – Tvåbarnsmamma, fru, matte och fotograf

Sovrutiner med två småbarn

Jag har fått flera frågor hur våra kvälls/sovrutiner ser ut. Det är 1år och 8 månader mellan Leah och Liam och de är nu 2år och snart 5 månader gamla. Min största oro inför att få två barn så tätt var just hur nattningen skulle gå när Erik jobbar sina sena kvällar.

När både jag och Erik är hemma så är det inte så klurigt. Vi tar ett varsitt barn och oftast nattar Erik Leah men nu på sistone har hon sagt “mamma ska natta mig”.

Leah lägger vi mellan 19-20 på kvällen och det räcker att sitta bredvid henne och hålla en hand, klappa på henne. Hon brukar oftast sjunga lite eller prata innan hon somnar.

Liam sover inte själv utan somnar ofta ammandes på soffan/sängen eller att man går runt med honom i famnen/sjalen/bärselen. När han väl somnat så vill han sova nära.
Nu till de kluriga! Att natta båda barnen! Först och främst så måste Leah vara väldigt trött när jag är själv. Nattningen får inte ta så lång tid för då tröttnar lillebror som iprincip alltid är vaken och om han börjar gallskrika så är det svårt att få Leah att somna. De senaste gångerna har jag lagt Liam i lekrummet i sängen så han kan kolla på massor av djur på väggarna och då har han peppar peppar varit nöjd. 

Alla dagar ser olika ut förstås och det beror mycket på barnens humör och dagsform. 

Vissa nätter sover vi med varsitt barn. Som inatt t.ex!

Vad är era bästa nattningstips?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
justbeproud

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats