Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Tips på hur du kan må bättre!

Förra veckan kände jag att jag var jordens sämsta människa och att livet var upp och ner. Omställningen från Semester till Grekland till att vara själv med båda baren hemma, båda hundarna, företagande osv… Allt kändes för mycket bara! Nu är jag på banan igen och tänkte då dela med mig av en må-bra-lista!

Tack vare era tips och mina egna har jag nu skrivit en må bra lista som ni kanske kan plocka något av för att komma upp ur en liten svacka!

Göra en peppig spellista! – Gör en spellista som gör dig glad! Min favoritlåt just nu är Swalla. Kan ställa mig och tokdansa till den här hemma och just den låten gör mig så glad! Den påminner mig om Samos. 

Promenad eller springa med bra musik eller en podd i öronen- Jag ska komma igång med mitt springande igen. Det får mig att må bra. I öronen vill jag ha musik när jag springer men ska jag på promenad lyssnar jag gärna på en podd.

När man tänker dumma tankar om sig själv tänk då  ”skulle jag säga det här till någon annan ex kompis/dotter?”- Det var en läsare som skrev detta och det är sant! Jag är helt klart elakast mot mig själv och skulle inte ens säga en tiondel så hemska saker till någon annan.

Säg positiva saker och hylla dig själv!- Ställ dig framför spegeln och säg MINST 5 positiva saker till dig själv varje dag.

Ta ett bad- Att bada är bland det bästa jag vet. Oftast lyssnar jag på poddar och vill jag lyxa till det rejält tänder jag ljus och äter choklad eller något annat gott.

Lyssna på poddar- Som jag skrivit ovan så älskar jag poddar. Jag tycker om poddar så att jag och min barndomskompis Emma startade en! För er som missat heter den Välkommen in- Emma & Nathalie och veckans avsnitt handlar om fördomar. Nästa vecka släpper vi vårt 10 avsnitt och det handlar om vänskap och är en timme långt. 

Andra poddar jag lyssnar på är: 

Josefin och Vanja- Deras podd passar verkligen in i detta inlägg då de peppar och får vem som helst att må bra. Tipsar verkligen om denna om du vill få lite pepp!

Tvillingpodden- Tokiga tvillingarna som bjuder på gapskratt, roliga historier och tårar. 

Den friska vargen- Tycker om att lyssna på deras samtal så de är väldigt olika men så härliga båda två!

Ät gott- Jag blir gladare när maten är god men också ser god ut. 

Piffa till dig- Jag mår bättre när jag känner mig lite pigg och piffig. Att hänga i morgonrock en hel dag är superhärligt ibland men man får inte någon energi av det.

Umgås med människor du mår bra av-  Att stänga in sig själv är det värsta man kan göra. Jag har träffat vänner, pratat med vänner och hittat på massor av skoj trots att jag inte var på topp. Massor av mys och bus med barnen och Erik får mig att må bra!

Måla- Jag älskar att måla och det gjorde jag när vi hade en mysig familjedag. Vill hinna mer av detta i höst.

Skriv- Jag bloggar och får ut mitt i skrift. Vill man inte dela med sig så skriv dagbok.

Släpp perfekthetsen- Ingen är perfekt och alla gör sitt bästa de kan i situationen. Ibland så finns inte energin eller orken. Känn då att det är okej att hemmet är kaos och det är okej att äta lite halvfabrikat eller lättare rätter. 

Våga dela med dig- Jag är glad att jag vågade dela med mig till er! Jag fick massor av fin respons (- en ynka dum kommentar). Det finns oftast flera som känner igen sig i denna typ av känslor och att slippa känna sig ensam är befriande. Vill ni inte skriva på sociala medier så prata med någon som står dig nära. Skönt att inte behöva bära på allting alldeles själv.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats