Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Torsk och kokossoppa

Häromdagen så skulle jag laga en lunch men det fanns inte så mycket hemma men är det något jag är bra på är det att improvisera. Jag avskyr att följa recept. Absolut kan jag inspireras men jag följer aldrig recept. Jag tycker att pannkakor är det tråkigaste man kan laga eftersom man ska göra på ett visst sätt och samma med bakning… iallafall så slängde jag ihop en fisksoppa av det vi hade och den blev fantastiskt god! Erik, Leah och Liam älskade den också vilket var extra kul! 

Ni som undrar vad jag slängde ner i soppan kan kika nedan:

Torsk

Tomat (2 stora) 

Gullök (1)

Grillök (1)

Vitlök (2 klyftor)

Ingefära (lite)

Fiskbuljong (2 buljongtärningar)

Fisksås

Lime

Sambaoelek (1tsk)

Vatten 

Kokosmjölk

Hummerfond 

Potatis


Börja fräs lök, tomat och släng i potatisarna som är i lagomstora bitar. Häll på lime, fisksås, hummerfond, Sambaoelek och ingefära. Häll i lite vatten och smula över buljongtärningarna. Låt koka ett tag och tillsätt sedan kokosmjölk. Smaka av så att smaken sitter och släng sedan i torsken. Om du använder frys torsk som mig så avvakta tills potatisen börjat mjukna litegrann iallafall.

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats