justbeproud

Nathalie – Tvåbarnsmamma, fru, matte och fotograf

Våra morgonrutiner

Tusen tack till alla er som tog er tiden att svara på min fredagsfråga! Det verkade uppskattas av er. Jag tycker verkligen att det är intressant att läsa hur andra har det!

Det som jag märkte var att många börjar väldigt tidigt. Det finns då kanske inte tid för att få en riktig härlig morgon. Vissa gick upp klockan 05 (för mig är det mitt i natten). Det beror ju verkligen på hur man jobbar men då hoppas jag att ni har en härligare eftermiddag och kväll.

För att få någon mysstämning på morgonen så kanske man kan göra någonting av sakerna nedan:

 • Sätta på lite musik på morgonen.
 • Ta en skön dusch.
 • Äter man frukost hemma så kanske man kan göra frukosten lite härligare/godare genom att köpa någon extra god juice, lite bär eller göra en omelett. Hinner man inte så kan man förbereda vissa saker kvällen innan.
 • Äter man frukost på vägen kanske man kan förbereda någon härlig frukost eller kopp kaffe att ta med sig i någon takeaway-mugg.
 • Påvägen till jobbet kan man lyssna på någon podd, ljudbok eller musik.
 • Tänd något ljus om du går upp tidigt och det är väldigt mörkt ute.
 • Förbered dina/barnens kläder kvällen innan. Det kan minska lite stress på morgonen.
 • Finns tid kan man ju promenera eller träna.
 • Är ni en scrollare precis som mig? Ni vaknar och scrollar runt lite på instagram och fb? Jag fick tipset att inte göra det för att de flesta mår nog bättre att inte komma in i den stressen det första man gör när man vaknar

Hur ser våra morgonrutiner ut?

Just nu är det Erik som har morgonrutinerna (och alla andra rutiner) men jag tänkte skriva hur det har sett ut innan jag blev sjuk. Dvs Leah på förskolan några timmar, Liam hemma med mig och Erik på jobbet.

Våra rutiner har varit olika beroende på vilken dag det varit. Erik börjar tidigt vissa dagar och vissa dagar jobbar han hemifrån och behöver inte börja lika tidigt.

Vi klär på, borstar tänder och håret. Såklart!

När jag har lämnat så brukar vi gå upp så vi har god tid på oss (jag hatar nämligen att komma sent). Ibland har vi myst framför någon film eller så har barnen lekt en stund på morgonen så de får vakna till ordentligt. När Erik lämnar är det oftast lite mer stressigt och sista minuten.

På vardagarna när Leah går på förskolan så äter de frukost 08.30 oftast lämnas hon precis till frukosten. Fåtal gånger har Erik lämnat vid 07 innan han åkt mot kontoret för att jag ska slippa väcka och krångla på Liam massor av kläder. De dagar har Leah hämtats väldigt tidigt.

Efter lämning så ska Liam ha frukost och jag brukar då ta en kopp kaffe och någon macka. Efter frukost är det Lek och sedan är själva morgonrutiner över skulle jag säga.

Nästa vecka börjar vi med nya morgonrutiner. Liam börjar då på förskolan han också. Båda måste upp, kläs på och lämnas på två olika avdelningar. De kommer äta frukost på förskolan båda två och de kommer lämnas mellan 08-08.30 på morgonen.

När barnen är lämnade så behöver hundarna få komma ut på en promenad så jag och Erik får turas om. Vi båda vill komma igång med jobb snabbt så barnen kan hämtas så tidigt som vi kan. Jag skulle vilja göra ett kort litet yogapass på en kvart och sedan blir det frukost framför datorn och börja jobba om jag inte har någon tidig fotografering eller möte. Mobilen ska jag försöka låta bli på morgonen. Vi får se helt enkelt hur dessa mornar blir.

Erik jobbar hemma på måndagar så de flesta måndagar kommer vi nog sitta med varsin dator och en kopp kaffe på förmiddagarna. Jag kommer vara en hel del i min studio också men det blir nog en hel del hemma också.

Helgmorgnar

Långa och mysiga familjefrukostar! Det bästa är när man inte har någon stress eller tid att passa och alla kan mysa utan stress att klä på sig. Kanske äta frukost och mysa ner sig framför en film! Jag tror vi kommer värdera dessa till 1000 nu när Liam inte heller kommer äta hemma.

Drömfrukost för mig är när det är helg och det är en solig sommarmorgon. Vi dukar upp frukost ute på tomten/verandan. Massor av bär! Det är lyxen med hus och tomt!

Morgonmänniska? Frukostmänniska? Duschar du på morgonen?

 • Jag är ingen morgonmänniska egentligen men det har absolut blivit bättre sedan vi skaffade barn. Det finns inte så mycket val helt enkelt.
 • Förut åt jag aldrig frukost. Jag lärde mig äta frukost när jag blev gravid med Leah och sedan så har man ätit med barnen på morgonen.
 • Jag brukar inte duscha på morgonen utan jag brukar bada/ duscha på kvällarna. Erik däremot duschar alltid på morgonen. Tur att vi inte slåss om duschen på morgonen.

Det blev ett rackarns långt inlägg men uppskattar ni detta? Tycker ni att jag ska ha en fredagsfråga? Sedan svarar jag/skriver jag på måndagar?

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar detta inlägg!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
justbeproud

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Åh så mysiga mornar 🙂 Jag är INGEN morgonmänniska haha & skulle helst av allt vilja att alla mornar såg ut som så att jag fick vakna själv i lugn & ro, ingen stress, ingen som tjatar eller helst av allt ens pratar med mig. Kan ha fruktansvärt dåligt morgonhumör.. Älskar att få ligga o dra mig länge i sängen något som nu mera aldrig händer..

  1. justbeproud
   justbeproud

   Haha, jag jag haft uselt morgonhumör som yngre. Att väcka mig var det ingen som ville göra. Ja lugna mornar är härliga🙈🌸

stats