Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Vecka 38

Barnet: Barnet är nu ca 48cm lång och viger ca 3 kg i början på veckan och 3.17 kg i slutet på veckan. Graviditeten beräknas nu som fullgången! Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade.

Mamman: Den första mjölken som kommer ut brösten kallas för råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga mjölken kommer igång efter ca 2-3 dagar efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande. Mjölken är speciellt anpassad efter det nyfödda barnets behov, den ger skydd mot infektioner och stärker immunförsvaret.

Hur mår jag?: Nu är det tungt, mycket förvärkar, Sammandragningar, humöret är upp och ner och jag är lite deppig till och från (vilket jag tror beror på att jag känner höga krav på mig själv och att jag vill så mycket men inte orkar). Det har även varit rätt tufft runt omkring oss. Leah och Erik är iallafall fantastiska på alla sätt så vi får helt enkelt ta dagarna som de kommer. Idag har vi haft en helt fantastisk dag och inga måsten!

Ni som är i slutet på graviditeten eller snart är det så har jag ett tips! Ta allt som det kommer och boka inte in för många saker för det viktigaste är inte att göra så mycket som möjligt utan att vila och ta det lugnt. Att bli besviken för att man inte orkar så mycket som man tänkt gör inte att man mår bra.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats