justbeproud

Nathalie – Tvåbarnsmamma, fru, matte och fotograf

Vi sover i samma säng igen

En update på sängfronten. Erik, jag och Liam sover nu i samma säng igen dvs när alla sover bra annars kan hända att jag och Liam flyttar på oss. Igår natt sov jag/vi som en dröm men inatt så sov vi alla tre i samma säng tills Liam började böka runt. Det blev ett blöjbyte och då förflyttade vi oss till den andra sängen. Liam är lite snuvig fortfarande och det är främst när han ligger på rygg så inatt blev han lite irriterad på snuvan och ville amma iprincip så fort han vaknade till (han sover annars väldigt bra på nätterna). 

Jag har även helt galet ont i rygg, axlar och högerarmen och det gjorde även ont under natten. Att ha Liam i selen har gett mig ryggont och ont i axlarna. Jag bär även Leah en del så nu börjar kroppen säga ifrån lite. Skulle verkligen behöva en massage!

Bilden är från igår när han sov som en dröm!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
justbeproud

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnea

  Jag som tjatar om ergonomiska selar men tro mig, det är så mycket bättre än babybjörn för både dig och bebis. Lea kan du slänga upp (med lite övning) i en tula toddler på ryggen när du går promenader eller lagar mat. Köp en ergobaby adapt så kan Liam ha den på en gång eller så köper du en tula baby med spädbarnsinlägg. Tula baby brukar funka från ca 7 mån utan inlägg beroende på längd på bebis. Köp inte ergobaby 360, den har minst sittyta och funkar kortast tid och det är ändå inte bra för bebisar att sitta framåtvända så den funktionen är onödig. Den har också kardborrbandsknäppning vilket gör den högljudd att ta av och mer omständig.

  1. justbeproud
   justbeproud

   Ja jag känner det själv att det är dags för något annat. Är dock sugen på en ktan bärsjal. Har du testat den ? 🙂 kikade på ergobaby adapt och den ser ju bra ut 🙂

   1. Linnea

    K’tan är inte så bra. Det ser smidigt ut men är en genväg som inte blir helt hundra. Det kan funka hyfsat allra första tiden men blir fort tungt och svajigt. Bästa trikåsjalen är Sjala (svenskt märke) som har en ulltrikåsjal som är så stabil att den funkar hela första året. Den är underbar, dyr men superbra andrahandsvärde. Annars brukar trikåsjalar bli för svajiga redan vid 3-4 månader och då får nan gå över tilo vävd sjal vilket kräver lite mer teknik men är kul när man kommer in i det.

    En jättebra grej som inte är lika svårt att få rätt som vävd sjal är en mei tai, en blandning av sjal och sele som är lätt att knyta och väldigt avlastande. Jag älskar min mei tai av märket Fidella, de kallar den fly tai. Kostar ca 1000 och skeppas hit från Europa på några dagar om du beställer från deras hemsida. Jag började med den när min bebis var ca 5-6 mån och vägde över 9 kg och hon blev helt viktlöst, superskönt att bära i och funkar även att bära i på rygg.. Blir det en tredje bebis för mig kommer jag köra fly tai från start plus trikåsjal.

 2. Lea

  Får ni bra plats när ni sover alla tre i sängen?
  Kom hem med vår nyfödda dotter i Söndags och har sedan dess försökt hitta bra lösningar på sovandet! Hon sover bra, om hon får ligga nära, men vi tycker att det blir så trångt när vi alla tre ska ligga där, trots 180säng.
  Jag törs heller inte ha henne i mitten för jag är rädd att min man lägger sig på henne, Har ni babynest?

  1. justbeproud
   justbeproud

   Ja det får vi 🙂 Vi har dock 160 säng. Vi använder inget babynest. Hoppas ni hittar ett sätt som fungerar bra för er 🙂

  1. justbeproud
   justbeproud

   Ja det är väldigt skönt. Han brukar bara äta någon/några gånger på natten men somnar då om direkt 🙂

stats