Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Fräsch bulgursallad

Något jag verkligen älskar är min egen påhittade ”bulgursallad”. Antingen äter man den som den är eller så har man den som tillbehör till kött, fisk eller som idag fick den bli till schnitzel. 

Man kan göra den på lite olika sätt beroende på vad man gillar. Jag älskar ju Koriander och Erik avskyr koriander så det kan man ha i en skål på sidan (gillar man koriander så blir det magiskt gott till). Det är verkligen många som inte gillar koriander har jag märkt så ska man bjuda på detta så rekommenderar jag att antingen göra en utan och en med eller som sagt ha på sidan av.

Recept:

Bulgur

Buljong 

Fisksås

Lime

Vitlök

Olivolja 

Salt

Peppar 

Grönsaker/bönor ( här kan man ha i vad man vill selleri, paprika, tomater, kikärtor, gurka, morötter i små bitar eller rivna).

Rödlök

Fetaost (om man vill)

Såhär gör man:

Koka bulgur efter vad som står på paketet och koka tillsammans med en buljongtärning (jag använde köttbuljong). Medan bulguren kokar så skär upp de grönsaker som önskas. När bulguren är klar häll i lite olja och pressa i vitlök. Pressa i lime, fisksås, salt och peppar och i med resten Av grönsaker och bönor.

Då Leah också äter detta så har jag valt att ha rödlöken på sidan och även fetaosten. 

Det blir nu även denna till kvällens middag! Mums!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats