Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Åkt på en annan sak denna graviditet

Något jag inte skrivit om är att jag fått perioral dermatit under denna graviditet. Det är en slags inflammation i huden som ger rodnad, utslag och blir sedan torrt. Fick detta rätt tidigt i graviditeten. Jag har som de flesta gravid nästäppa vilket gör att man fick snyta sig mycket speviellt i början och sedan kräkningarna på det. Jag trodde först att det var min psoriasis som blossade upp men ju mer jag smörjde desto värre blev det. Det var i somras någon gång jag förstod vad det var.

Jag har vid sidan av näsvingarna och under ena sidan av munnen. Det är såklart svinirriterande men eftersom jag haft psoriasis under så många år så orkar jag inte bry mig. Förhoppningsvis försvinner detta när bebis kommit och då kommer min psoriasis troligtvis blossa upp igen (den mår nämligen bättre under graviditeterna).

Perioral dermatit Kan försvinna av sig själv eller behandlas. Vet dock inte hur det kommer fungera med amning osv så detta är inte min högsta prio. Såklart är det inte kul men hade hellre haft detta än illamåendet så detta är inget jag orkar lägga energi på.

Jag kände att jag ändå ville skriva att jag fått detta. Kanske fler som har eller har fått? Hur lång tid tog det för er att bli av med det?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats