Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Amningen

1 vecka har gått sedan jag slutade att amma. Sista gången jag ammade var dagen innan Leahs 1årsdag. Det blev ett naturligt avslut. Jag saknar faktiskt amningen även fast det känns skönt på ett visst sätt.

Jag tänkte först att jag skulle amma tills hon var 6 månader. Varför tänkte jag så? Jo,för att vissa personer försökte påverka mig. ”Att amma i 6 månader är bäst, inte längre… För så gjorde jag” kommentaren denna person sa ekar i mitt huvud. Vem har bett dig om din åsikt och varför är det bäst? För vissa fungerar amningen andra inte. Alla har vi olika upplevelser och det är upp till var och en. Det finns inga rätt eller fel! ”När ska du sluta amma?” den kommentaren fick jag massor av gånger. Det känns som att de menade ”nu har du väl ammat färdigt, hon behöver det inte längre!” 

Låt alla få göra på sitt sätt!

Jag är så otroligt glad att amningen fungerade så bra och att jag ammade ”så länge” som jag gjorde. Jag är verkligen tacksam! 

Hur har ni gjort ni som ammat? Fungerade det bra eller var det tufft? Hur länge ammade ni? Var det    som du tänkt? Kände ni er påverkade av andra runt omkring er?

Amningen var vår grej! Jag var så orolig för hur jag skulle kunna natta dig utan bröstet. Orolig hur vad skulle kunna trösta dig. Nu har vi hittat andra sätt att göra det på. Det gjorde vi bra Leah! 

    
    
    
    
    
    
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Att få amma min dotter är bland det finaste och mysigaste jag har varit med om. En så stark känsla av gemenskap, kärlek och anknytning. Vill inte sluta amma fastän jag vet att jag måste när jag börjar jobba.

  2. Johanna

    Amning var något som jag var jätte rädd för innan jag blev gravid och under graviditeten. Bara tanken på att ett barn skulle suga på mitt bröst fick mig att vilja kräkas. Men under graviditetens gång så sa jag att jag i alla fall skulle ge det en chans och när Alma kom kändes allt så himla naturligt. Hon tog bröstet direkt och jag hade aldrig ont, fick sår eller annat obehag (förutom mjölkstockning när vi trappade ner). I slutet så ammade jag varannan dag som mellanmål, sen var tredje dag och rätt var det var så hade vi slutat. Helt naturligt utan krångel. Jag ammade allt som allt i 10 månader och nu i efterhand så tycker jag att det var helt fantastiskt och jag är så glad och stolt över mig själv med tanke på hur jag kände innan.

  3. Johanna

    Jag slutade för ett par veckor sedan. Då var han 9 månader. Det var ett gemensamt beslut efter ett tags nedtrappning. Så ingen av oss har tyckt att avslutet var jobbigt. Jag har älskat amningen! Han också! Den funkade urbra från första stund! Nu får vi hoppas att den funkar lika bra för syskonet i magen 😉

stats