Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Bra att ha med på resa med bebis

Bra att ta med:

Uv-filt: köpte jag på babyland och det var nog en av de bästa sakerna som fick hänga med. Jag velade in i det sista då 400kr kändes mycket för en filt men vi svepte den runt Leah när vi nat henne någonstans, vi hängde den över vagnen (det kom in luft från sidorna, vi använde den mer för att ”förlänga” suffletten), vi hade den över henne i vagnen då den täcker som solskydd 50.

Resevagn:jätteglad att vi köpte en egen. Det fanns på hotellet men de som fanns var halvtrasiga och ofräscha. (Läs om vår resevagn här).

Solkräm: Man ska inte smörja in bebisar men vår BVCsköterska sa att man kan smörja in exempelvis händer och fötter som slinker ut. Vi köpte 50 som var för barn från 6 månader.

Solhatt: Stor solhatt. Trots att Leah hade solhatt och vi höll oss i skuggan så tog sig solen in lite grann under Leahs ögon (solen reflekterades säkert från poolen därför smörjde vi in Leah lite med solskydd).

Leksaker: favoritleksak, ny leksak, snutte om bebis har någon.

Nappar: till plan och resan

Alvedon: gärna till planet och även till resan.

Bärsele: På Arlanda fick man låna vagn på flygplatsen efter man lämnat in sin vagn på specialbagaget. Vagnen fick man låna hela vägen fram till planet. Däremot påvägen hem var det skönt att ha Leah i bärselen så man hade armarna fria.

Filtar: Vi hade med oss flera filtar.

 

Onödigt för oss men ändå bra :  

Babyvakten: kunde vi inte använda för på vårat hotell fick man bara en nyckel och satt inte nyckeln i så hade vi ingen ström (det fungerade inte att sätta i andra kort). Däremot kan en babyvakt vara toppen beroende på hur man bor.

Badkläder: Vi hade två stycken ”badtrosor” med. De är även sådana som vi använder på babysimmet. Där vi var så var poolerna inte uppvärmda så det var iskallt. Därför fick inte Leah bada vilket var supertråkigt. Annars hade det varit super!

 

Saker vi borde haft med:

Blöjor: Det var svindyrt! Där vi var kostade 20 blöjor 100kr. För oss blev det 3 paket alltså 300kr för en vecka. Ett tips är att göra som vi Tänkte göra. Man får köpa en påse till vagnen och vagnen åker som specialbagage så lägg i blöjor där.

Näsdroppar: nu gick det bra ändå men om bebis är täppt så kan det vara skönt till flyget.

Uv-kläder: det fanns inte i Leahs storlek men det kan vara bra. Även fast dem inte ska vara i solen.

Glöm inte kameror och filmkameror!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats