Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Där kom ångesten

Där kom min ångest över att Leah börjar skolan nästa vecka. Idag börjar sista semesterveckan. För mig kommer det bli tufft när jag varit med barnen varje dag sedan Mars. Där kom tårarna också…

Barnen är en sväng hos min mamma som ville låna barnen ett par timmar. Jag och Erik fixar här hemma. Jag tvättar och städar. Medan jag plockar med Leahs kläder och leksaker så kom ångesten. Hon är bara 5år och ska nu kliva in i skolvärlden. Hon är väldigt orolig inför detta men vi kämpar med pepp och stärka hennes självförtroende och självkänsla. Våga vara den du är! Ni förstår vad jag menar.

Jag plockar med hennes prinsessklänningar som hon gärna gått till förskolan med och önskar få bära jämt. Är det kalas så är det prinsessa hon vill vara. Jag är orolig för att andra barn ska vara elaka mot henne. Rädd att någon ska säga någonting om hennes kläder. Hon är så känslig för vad andra ska tycka och tänka men hemma så är hon sig själv och jag är rädd för att hon kommer ändras och formas om pga vad andra kommer säga och tycka. Jag vill ju att hon ska vara precis som hon vill. Oavsett vad jag vill och säger så kommer hon troligtvis att påverkas av andra. Det är en stor skola med större barn.

Här sitter jag och gråter över att barn inte vågar vara de faktiskt kanske vill vara. Jag vill inte att mina barn ska behöva anpassa sig för att passa in. Förstår ni mina tankar eller tycker ni jag är helt knäpp.

Jag kände precis att skolan känns nu så stor för min lilla tjej. Stanna tiden!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Patrik

  Såklart är det alltid oroligt att gå ut på nya äventyr. Tur att Leah har världens bästa föräldrarna som fångar upp och stöttar i vårt och torrt <3

 2. Patrik och Ellinor

  Såklart är det alltid oroligt att gå ut på nya äventyr. Tur att Leah har världens bästa föräldrarna som fångar upp och stöttar i vårt och torrt <3

 3. Lisa

  Usch har samma tankar inför att min son ska börja förskoleklass om 2 veckor. Allt med det skrämmer mig mer eller mindre, mobbing och utanförskap är det som skrämmer mig mest. Håller tummarna att det kommer gå bra för båda våra stjärnor ?

 4. Lena

  Åh?❤️❤️❤️Förstår precis! Tårarna kom hos mig också. Finaste Leah❤️❤️❤️In i den ”stora verkligheten” redan. Måtte det vara en snäll och fin sådan och att alla får vara precis som de vill; Leah i prinsessklänning eller vad hon nu vill❤️❤️❤️??

stats