Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Efter förlossningen

I min förlossningsberättelse så skrev jag att jag skulle skriva om hur det har varit efter förlossningen.

Efter operationen och uppvaket fick vi komma till vårt rum på eftervården. Jag var fortfarande väldigt bedövad men jag kunde röra litegrann på benen. Under natten så kom känseln tillbaka och smärtan som kom då var obeskrivlig. Tårarna sprutade och jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv. Jag ringde på klockan och av sköterskan fick jag något alvedon liknande. Jag kan säga att det hjälpte inte alls och den natten var jag helt förstörd.

Jag ringde min mamma, pappa och Niki och bara grät. Jag var så glad för att min skatt låg bredvid mig men smärtan var värre än hela förlossningen helt klart!

Vi trivdes väldigt bra på eftervården och där var vi från onsdag-söndag. Vi träffade nog de flesta i personalen och det var kanske 3st av all personal som vi inte gillade.

Eftervärkar är något jag önskar att folk berättat mer om. Så ni som snart ska få barn. Förbered er på att ni kommer ha som värkar efter ni fött. Kroppen drar ihop sig. Detta skiljer sig säkert mycket från person till person.

Att inte kunna klä på sig själv, resa sig upp, ligga på rygg, sitta ner eller bära sitt eget barn var inget jag var inställd på. Jag var inställd på Max tre dagar på bb och sedan komma hem och gå långa promenader. Det blir inte alltid som man tänkt sig men jag har min skatt och en fantastisk familj.

Amningen fungerar mer än bra och jag hoppas det fortsätter så. Det är det som jag ”duger” till just nu. Hade inte det fungerat så hade jag nog brutit ihop. Hon ligger nu bredvid mig och sover! Det bästa som finns!

Hon sover fortfarande superbra om nätterna och så länge som jag mår såhär så är det guld värt!

IMG_9509.PNG

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats