Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

En dag då allt kändes tungt och tufft

Igår var en riktigt jobbig och tung dag! Först och främst så är det fortfarande väldigt mycket som är rörigt som jag inte kan gå in på. Det jag kan skriva att det är många i min närhet som inte mår så bra och självklart kan jag inte skriva om det här. Jag skulle själv aldrig vilja att folk skriver eller pratar öppet om mitt mående med andra om jag mådde dåligt. Det är jobbigt att bära på vissa saker men ibland så måste man ha den där tunga ryggsäcken för förhoppningsvis blir det bättre och allt är värt det. Självklart påverkas man när det är människor man bryr sig mycket om som mår dåligt! Jag vill hjälpa, finnas där, göra vad jag kan för att underlätta. Min bägare rinner över lite då och då men jag kommer inte sluta kämpa för dessa människor!

Varför var gårdagen så jobbig/hemsk? Igår så hade jag barnen från morgon till kväll! Varken Leah eller Liam var sitt bästa jag och jag hade sovit väldigt lite. Barnen har ju haft magsjuka som ni vet och vi har då fått hålla oss hemma. När vi trodde att allt var över så blev Liam sjuk men som tur var mycket lindrigare än Leah. Han spydde endast 2 gånger rejält och sedan helt symtomfri. Jag höll då båda barnen hemma. Vi missade igår sommarfesten på förskolan. Även om Leah var frisk och Liam var symtomfri så ville jag hålla henne hemma en dag extra, Liam vaknade vid 06 tiden och sov en vända på hela dagen vid 10-11 tiden. Leah vaknade strax innan 07 och sov inte på hela dagen. Hon somnade kanske vid 20.30…

Liams humör var gnälligt nästa hela dagen. Att fixa frukost, lunch och middag med honom på höften var inte jättekul. Det blir nog att införskaffa en bärsjal igen tror jag… Han var iallafall väldigt missnöjd!

Leah hade överskottsenenergi men hennes humör pendlade mellan att vara arg, glad, gnällig, testade mig utan dess like.  Ena sekunden hällde hon ut mat över hela golvet, andra sekunden gjorde hon illa Liam (vilket hon inte brukar), andra sekunden kastade hon saker… Hon lyssnade inte även fast jag till en början sa till pedagogiskt. Jag fick säga till på skarpen och låta otroligt arg..

Gaaaaaaah! Mitt tålamod tog slut helt enkelt! Jag försökte verkligen göra det mysigt. Gjorde picknick inomhus då vädret var så tråkigt och barnen fick bada i badkaret. När de badade var det den mysigaste stunden på hela dagen för då var de glada och nöjda. Leah brukar vara superduktig och snäll mot Liam men igår blev det några puttar och en stor legobit i huvudet.

Jag älskar trollungarna men igår var det jobbigt att vara mamma! Vi hade självklart några mysiga stunder också! Vi har ju varit sjuka sedan i februari konstant och det tar på hela familjen. NU vänder det får vi hoppas! Ser jättemycket fram mot sommaren.

Känslan av att känna sig som en dålig mamma är nog den värsta känslan jag vet! Igår räckte jag inte till. 

Idag är en mycket bättre dag! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats