Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Ett inbjudande lekrum

I vårt radhus så har vi två sovrum på övervåningen. I det ena sover jag och Erik och i det andra sover Leah. Där Leah sover så är det även ett kontor. Jag och Erik jobbar en hel del hemifrån (inte jag just nu då jag är mammaledig men annars). Vi har gjort så att vi sover på övervåningen och Leahs lekrum ligger på nedrevåningen. Vi spenderar mest av vår vakna tid på nedrevåningen så därför känns det som bästa lösningen. Det vi har märkt är att när det kommer äldre kompisar till Leah så börjar de leka ganska omgående. Det känns härligt att rummet bjuder in till lek. Vi har massor av planer men målet är att det ska vara ett rum där det ska busas och spenderas mycket tid. Vi har även en gästsäng i lekrummet. Vi har valt att ta bort benen på sängen för att den används även för sagomysstunder och sovstunder för Leah under dagen. Leah och hennes vänner ska kunna klättra upp själva och även kunna mysa under sänghimmeln. 

Vi har även bra leksaksförvaring där barnen kan ta ut leksaker och leka med. När Leah blir äldre kommer vi nog att skaffa en loftsäng då rummet är rätt litet så vill vi kunna utnyttja rummet till max. 

Idag utforskade Leah rummet genom att ställa sig mot väggarna och kika på alla djur. 

  Hur har ni gjort hemma hos er?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. joherman89

    Vi har också våra sovrum uppe. I Almas rum finns alla leksaker och minnessaker som jag är lite extra rädd om och på nerevåningen finns alla leksaker som hon leker med på dagarna och ihop med sina kompisar. Vi håller på att renovera ett rum här nere som ska bli ett lekrum och det ska bli så kul att göra i ordning det! Ett rum vars syfte bara är att bjuda in till lek. Och dessutom ska det bli skönt att slippa ha en massa leksaker i vardagsrummet 😉 hehe

stats