Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Fisksoppa med saffran

Igår lagade jag fisksoppa. Jag går nästan aldrig efter recept om det inte är typ pannkakor eller om jag ska baka. 

Jag tog lite av det som fanns hemma.

Ingredienser:

Lax

Torsk

Vatten

Fiskbuljong

Salt 

Peppar

Cayennepeppar 

Saffran

Morötter 

Potatis 

Tomatpuré

Gullök

Vitlök

Creme fraiche 

Chiliflakes
Hur jag gjorde:

Först fräste jag på löken, sedan hällde jag i vatten och sedan buljongerna. Jag tärnade och skivade morötterna och slängde i dem. I med tomatpuré och sedan fisken. I med cremefraichen, saffranet och smaka av med cayennepeppar, salt och peppar. Jag hade i lite chiliflakes men godast är färsk chili. Jag ville inte göra för starkt ifall Leah ville smaka.

Leah hade ätit jättemycket men när jag satt mig ner och skulle äta så pekade hon på min mat. Hon fick smaka och så pekade hon igen, igen och igen. Hon är så otroligt matglad vår lilla tjej. Jag älskar att hon äter allt jag lagar. Ännu roligare nu när man inte behöver vara lika försiktig med saltet. Då kan hon äta precis som vi. Nästan iallafall. 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats