Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Flyga som gravid?!

Den här dagen vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva… Började morgonen med riktig illamående men klarade mig från spyor. Tackar för det, just nu känns illamåendet onödigt för det jag vill skriva om kommer NU.

Igår trodde jag inte att jag skulle åka på årets klimatvårdsresa till Marbella men det har nu ändrats. Om ungefär tre och en halv vecka så åker jag till Marbella i tre veckor med helt fantastiska människor. Så mycket kärlek jag har till dessa människor! Det är inte klokt!

Jag trodde min sista behandlingsresa var förra året men nu blir det denna också. Jag är så lycklig och jag är så glad att mina chefer låter mig åka med såhär kort varsel. Det var verkligen inte 100% ”ja” på en gång så denna dag har varit en riktig bergochdalbana. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få åka och med full förståelse isåfall. Tårarna har sprutat och det skulle dem gjort oavsett om jag fick ett ja eller ett nej för dessa hormoner är all over the place.

Det gick dock inte så bra på jobbet idag men jag tar nya tag imorgon!

Min vän Emma kom förbi och henne har jag känt i 17år…. tror jag?? Är det så galet länge, känns som jag räknar fel. Jag har känt henne sedan Ettan i lågstadiet då vi fann varandra direkt! Hon är bäst på alla sätt och jag skulle kunna skriva en bibel om henne. Hon och jag har babblat konstant om ALLT, framtiden och gamla minnen. Emma sa tillslut att det är en sådan där dag då det inte finns något stopp och vi kan babbla hur länge som helst men nu måste jag åka hem. Det är vi två i ett nötskal! Jag älskar denna människa och jag stöttar henne i alla hennes val här i livet och hon är min stöttepelare i ALLT!

Den här dagen har som sagt varit över förväntan. Det finns många människor som jag skulle vilja krama sönder idag för att ni gjort denna dag helt fantastisk. Pappa och hans fru (Ni är bäst och jag vet inte hur jag ska tacka er med allt som ni gör och ställer upp för mig och hundarna ) , Farmor (min bästis som jag kan prata med om allt och ringa när jag vill, Farmor är mer än bara en farmor och ställer alltid upp för mig), min älskling (Du stöttar och peppar! Jag älskar dig), Emma(Läs ovanstående) och SOPHIE som alltid hjälper till med allt kring mina krångliga resor (fröken strulmaja är precis vad jag är) Alla mysiga som ska med på resan som blivit så glada för att jag ska med. Jag skulle kunna skriva om er allihop hela natten!

Denna resa kommer bli fantastisk och jag ska bli frisk och njuta till fullo, det kan ni skriva upp!

Nu till min oro kring flygningen. Jag blir alltid nervös när jag ska flyga och jag mår illa och får panik. Nu då… Jag mår ju illa hela tiden till och från och + att jag ska flyga. Hur ska detta gå? Måste få tag i min barnmorska och fråga om saker jag ska tänka på. Jag måste ha stödstumpor när jag flyger, röra på mig mycket, har ni några fler tips på vad man ska tänka på under flygningar och utomlands som gravid så snälla skriv!

Orolig att jag ska spy mycket där nere, att något annat händer och jag måste ta mig till en läkare utomlands…Mycket som snurrar

Min älskling är påväg hem så vi ska äta ihop (har redan ätit men äter igen, kör två middagar nu förtiden).
Sovgott på er

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lott

  Hej!

  Jag arbetar som flygvärdinna och är nu själv gravid!

  Du behöver inte oroa Dig alls över flygresan! Det kommer gå så bra så!!
  Det du kan tänka på är att dricka mycket vatten dagen innan och när su kommer ombord och hittat din plats så går du till bakre ”köket” där det alltid är en crew som står och berättar att du är gravid, kanske be om någon extra spypåse, våtservetter och ha med sig egen eller be om spritgel.

  Vad det gäller stödstrumpor är det stggetsomhugget, känns det bättre psykiskt så ha det, men det är inget som händer om du inte har.

  Nu är det ingen lång resa, men upp och gå 1-2 gånger och sträck på benen å få blodgrnomströmning:)

  Ta med dig resorb, var i Cypern för 3 veckorsen och har konstant spytt i 17 veckor i min grav så jag har varit rätt uttorkad.
  Och som tidigare nämt ovan här; samma som hemma med maten..sunt förnuft:)

  Madrid är en underbar stad, så passa på å njut!!

  Undrar du nåt mer över själva flygningen får du gärna kontakta mig på FB ist, Lotta Andrehn heter jag!

  Kram

 2. Jennifer

  Hej!

  Har precis hittat till din blogg, och jag är i samma ”sits” som du!
  (Dvs Gravid med psoriasis.)
  Jag har den guttata varianten av sjukdomen, och är oftast bara helt bra när jag har varit utomlands.
  Nu är jag gravid i vecka 33, och min hud mår såååå bra! Det känns helt fantastiskt.
  Jag var också utomlands tidigt i graviditeten. Vi åkte till Mexico i 2 veckor när jag var i vecka 18. Det gick hur bra som helst.
  (Visserligen har jag inte haft något problem alls med kräkningar eller illamående)
  Mina tips:
  Stödstrumpbyxor på flyget, var uppe och rör på dig mycket,
  drick mycket vatten!
  Eftersom jag var i ett land där jag inte riktigt vågade lita på renligheten med maten så undvek jag is i drickan, kall mat och sallader som kanske är sköljda med deras kranvatten.
  Så ordentligt upphettad mat är ett tips!

  Vad skönt för dig att komma iväg på den här resan, det har jag aldrig varit med om, utan får hålla mig till PSO-rören i Enskede. Haha ; )

  Lycka till med din graviditet, och hoppas att din hud mår lika bra som min under resten av din graviditet : )

  1. justbeproud

   Hej,
   Tack för att du skrivet. Jag har också guttat och solen är det enda som verkligen fungerar. Åh vad härligt att höra, min hud har mått sådär då jag kräkts mycket så har den blivit lite irriterad. Det är lite från vecka till vecka hur fjällig och röd den är men jag har nog mindre än vanligt iallafall. Vad skönt att du reste i samma vecka som mig ungefär för då känns det lite Tryggare:) Okej ska tänka på det. Tack för tipsen. Detta blir min 6 resa men den sista på ett tag antagligen 🙂 Tack desamma! Hur mycket vågade du sola?

stats