Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Förlossningsberättelse- planerat kejsarsnitt del 2

Här kan ni läsa förlossningsberättelse del 1 om ni missat den.

…Som jag skrev tidigare så la de upp Liam direkt på mitt bröst och där fick han ligga medan de lappade ihop mig. Jag kände som sagt ingen smärta alls under själva snittet. Jag var så otroligt glad att att fp ha honom på mitt bröst. Jag skakade en hel del efter snittet och det gjorde jag även efter operationen som jag gick igenom när jag hade fött Leah. Vet inte riktigt varför det blev så. Någon mer som varit med om samma?

När snittet var klart så kördes jag till uppvaket. Där fick jag börja amma Liam direkt. Han fick bra grepp på en gång och ville gärna amma. På uppvaket satt vi och tittade på vår lilla skatt. När jag kunde röra på benen så fick vi åka upp till vårt rum.

På rummet så fick jag med hjälp av en sköterska hjälp att ta mig över till sängen. När jag hamnat i sängen så började jag må riktigt illa. De var snabba att ge mig illamående medicin intravenöst och som tur var mådde jag bra rätt snabbt. Vi fick även den berömda förlossningsbrickan med mackor som vi förstås festade loss på så fort jag mådde bättre.

Jag hade inte ont när jag låg ner men dessutom en fruktansvärt klåda efter bedövningen. Det kliade över hela min kropp! Klådan försvann inte förrän ett dygn efter operationen.

De ville att jag skulle försöka sätta mig upp på sängkanten redan samma dag men då hade jag så galet ont så det var omöjligt.

Dag 2. Dagen efter fick jag prova att sätta mig upp igen men misslyckades… Då bröt jag ihop för jag visste att många kommer upp redan första dagen. Jag kände mig stressad. I efterhand kan jag känna att det var onödigt att känna en stress men jag hade även väldigt ont och vi längtade förstås efter vår stora tjej och när jag inte kom upp så blev jag väldigt ledsen. Jag tog mig upp senare under dagen vilket var väldigt skönt och de kunde då ta bort katetern. Det gjorde dock väldigt ont och jag grät mycket och fick morfin.

Dag 3. På söndagen fick vi åka hem efter lunch. Jag hade fortfarande väldigt ont och gick med pyttesmå steg och storgrät till bilen! Erik tyckte att det var jobbigt att se mig ha så ont, han frågade vad han kunde göra och jag bara grät för det gjorde så ont och jag visste inte själv vad vi kunde göra mot smärtan. 

Vi är otroligt nöjda med BB Stockholm även denna gång. All personal vi träffade var väldigt gulliga! OM det blir en tredje liten bebis i framtiden så blir det BB Stockholm igen! Det var en väldigt fin och mysig tid på BB och vi njöt och var i vår lilla bebisbubbla. Vi märkte inte av personalbrist även fast man vet vilken kaos det är i förlossningsvården just nu. Vi blev väl omhändertagna på bästa sätt!


Jag är otroligt nöjd med det planerade snittet! Vi kunde inte fått en bättre upplevelse!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikaela

  Härligt att höra att du fick en sån fin upplevelse av snittet.
  Jag skakade både vid operationen efter första förlossningen och vid snittet. Men det berodde på blodtrycket. Vid operationen så fick jag så högt blodtryck pga något läkemedel. Vid snittet fick jag ett blodtrycksfall så jag nästan svimmade av (också det pga något läkemedel)

  1. justbeproud

   Ja de sa att man kunde få lågt blodtryck därför sprutade de in någon medicin för att höja det hela tiden 🙂

 2. L

  Jag skakade också så efter operationen, kunde verkligen inte sluta, barnmorskorna som var med ville lägga våran dotter på mitt bröst men jag va så rädd att jag skulle tappa henne när jag låg där med alla slangat hit & dit och skakade men dom övertalade mig och efter bara några minuter så slutade jag skaka <3 Fick förklarat att det blir ett enormt adrenalinpåslag på kroppen kombinerat med spänningar/nervositet som gör att man kan skaka sådär.
  Grattis igen till eran lilla kille! 🙂

  1. justbeproud

   Skönt att det inte bara är jag som skakade som en tok. De pratade om att ge mig någon medicin mot skakningarna men det slutade efter några timmar :P. Tack snälla 🙂

 3. Ida

  Mysigt att läsa <3 Jag skakade också sådär vid operationen vid Edvins förlossning. Jag frös en hel del å kändes som jag skakade därför, men vet inte!

 4. Marie

  Så häftigt! Jag ska också föda med planerat snitt nästa gång har jag bestämt och hoppas att det kan bli så 🙂 Jag skakade också jätte mycket efter min förlossning och jag har ingen aning om varför, barnmorskan frågade av mig varför jag skakar men det kunde jag ju inte svara på 😀 Klådan fick jag också, den var olidlig men tur så försvann den ganska fort 🙂 Intressant läsning, tack för att du delade med dig! ♡

stats