Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Fried rice

Idag till lunch fick det bli en fried rice som jag slängde ihop med lite av det vi hade hemma. Ett bra tips om ni har ris som inte gått åt och ni undrar vad tusan ni ska göra med det!?!

Vad jag hade hemma och vad jag slängde i:

Ris

Vitlök

Gullök 

Ägg

Frysta ärtor, majs, paprika

Tomat

Morot

Gurka 

Olja

Soja

Lime

Det jag gärna hade haft i:

Jag tycker att salladslök är allra godast men det hade vi inte hemma.

Vi saknade tyvärr även fisksås vilket också är toppen om man har hemma.

Jag älskar koriander men det är det tyvärr många som inte gör. Jag hade gärna haft i det men Erik älskar inte det…(Jag slängde i lite fryst persilja istället).

Kyckling är allra godast att ha i men vi hade tyvärr inte det heller hemma men man kan som sagt ha i vad man vill… Nästan!

Hur jag gjorde: fräste på gullök och vitlök i stekpannan. Hackade upp grönsakerna, i med ris och grönsaker och i med äggen (använde två ägg) Jag hade i lite lime och soja.

Det finns supergoda såser man kan göra men kika på nätet. Jag gjorde en egen variant med soya, wasabi och sesamfrön. Jag älskar att ha lime till och Erik hade sötsursås till.

Hoppas det smakar!

Uppläggning: jag använde en rundplastburk som jag fyllde och pressade till sedan vände jag på den och tryckte lite lätt så hamnade den fint på tallriken. Leah fick en mindre portion så då fyllde jag den lite mindre bara och det blev superbra det med!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats