Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Glutenallergi eller inte

Idag var vi hos läkaren för att få provsvar. Förra veckan tog vi nämligen blodprov för att kolla om Liam är allergisk mot gluten.

De gjorde tydligen två olika tester och proverna såg bra ut. Det var alltså ingen allergi enligt proverna. Dessa prover är tyvärr inte heller 100% säkra. Gastroskopi är väl det som är mest säkert men det gör man inte på så små barn som Liam.

Liam växer som det ska men det är hans mage som krånglar och han har även utslag på benen.

Vi märkte en väldigt stor skillnad på Liam när vi uteslöt gluten i några veckor så läkaren tror att han är känslig mot gluten men att det kommer att växa bort. Vi ska nu pröva oss fram och se hur mycket gluten han klarar av och försöka hitta en balans. Vi kommer inte läsa innehållsförteckningar på tex falukorv och så då han inte är allergisk så behöver vi inte vara strikta. Det är bra att vi inte plockar bort det helt. Vi kanske ska ge honom glutenfri pasta tex och se om det blir bättre att bara minska med det just det. Vi äter mycket pasta i vår familj.

Mot hudutslagen på benen har han fått några strumpor som han ska sova med. Det ska bli spännande att se hur dessa fungerar. Funderar på att beställa en tröja och testa mot min psoriasis.Skönt att det inte visar någon allergi på ett sätt samtidigt så löser det inte hans magproblem. Vi ska som sagt minska på glutenintag och hoppas att det blir bättre!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats