Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Kommer inte sluta amma

Det är ju Leahs 6 månaders dag idag och det betyder även att jag ammat i 6 månader. Jag är otroligt tacksam för att det hat fungerat så bra och att jag haft så mycket.

Det här halvåret har gått så otroligt fort och jag känner inte alls för att sluta. Jag tycker att alla får göra precis som dem vill med amningen men jag personligen skulle inte kunna amma tills barnet blir flera år. Just nu är tanken att trappa ner och få in mer mat men jag tänker inte känna någon stress. Det får ta den tid det tar. Det är allafall skönt att Leah snart inte är lika ”beroende” av mig men samtidigt lite jobbigt. 

Jag förstår att vissa tycker att det känns skönt att sluta amma och speciellt om det varit kämpigt. Jag själv känner att det varit extremt smidigt att alltid ha med mat.

Hur känner ni kring amning? Hur länge ammade ni? Hur länge har ni tänkt att amma?  

   Leah älskar mat så det kommer nog inte vara jättesvårt att få henne att vänja sig av med amningen. Idag blev det kyckling med Ris och grönsaker. Det enda är att det verkar som hennes mage krånglar när vi provar saker och då är det skönt att hon får i sig mat ge om amningen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Instämmer helt. Fungerat super med amning och trappar ner i lillkillens takt. Än så länge är mat inte så jättepoppis om det inte är fruktpuréer eller gröt med fruktsmak tex 😛

  1. justbeproud

   Skönt att amningen fungerat så bra för er också ☺️ hoppas det blir bättre så att han gillar mat mer och mer. Leah älskar maten. Morotspuré och köttgryta med grönsaker har varit superpoppis. ☺️ morotspuré och sötpotatis är ju lite sött

 2. Katarina

  Så kul att följa dig på instagram och bloggen då min dotter är en dag yngre än din Leah. 🙂 Har haft samma erfarenhet med amningen som du, har fungerat väldigt bra. Hedda har också börjat med mat, men äter inte speciellt mycket ännu. Tänker också att det blir naturligt med nedtrappning när hon äter större måltider med riktig mat. Det jag däremot känner är att jag gärna vill sluta nattamma ganska snart, för sömnens skull. Nu vaknar det lilla livet flera gånger per natt och måste ha bröstet för att somna om. Så det tror jag blir en fight, men förhoppningsvis kan hon sova mer sammanhängande om hon inte har vanan att vakna för att äta.

  1. justbeproud

   Vad kul att du tycker det ☺️ skönt att det fungerat bra med din amning. Håller med! Nattamningen kommer nog bli svårast att sluta med. ☺️

stats