justbeproud

Nathalie – Tvåbarnsmamma, fru, matte och fotograf

Lång bilkörning med barn

På Lördag får vi tillgång till stugorna i fjällen och där ska vi spendera en vecka tillsammans med Eriks familj och släkt. Vi har bestämt att dela upp körningarna då det är ca 7h att åka. Leah tycker inte att det är det roligaste som finns att åka bil så då gäller att ladda upp med många roliga saker. Vi kommer att åka mot fjällen redan på fredag när Leah sover sin dagslur och så ska vi sova en natt hos Eriks släktingar i Falun. Då har vi några timmar mindre på lördagen. På lördag så kommer vi att åka mot Funäsdalen och då blir det en del pauser och underhållning av tex:

Musik

Babblarna

Daniel Tiger

Något spel på mobilen

Smoothie, Något att äta på (jag kommer att sitta bredvid henne när hon äter förstås och ha full koll så att inget sätts i halsen)

Förhoppningsvis sover hon 1-2 h även denna tur!

På hemvägen har vi bestämt oss för kvälls/nattkörning så vi åker någon gång runt när det är dags för henne att somna och vi åker en dag innan alla andra och kommer även då sova en natt i Falun beroende på hur trötta vi är.

Jag hoppas att det går bra för när vi väl är framme så kommer vi att ha det fantastiskt! Det är en tradition att åka till Funäsdalen med Eriks familj och släkt och jag åkte med första gången 2007 (9 år sedan). Jag älskar den traditionen! Leahs första år var förra året men då var hon så liten. Detta året är jag gravid så det blir ingen utförsåkning för mig och det blir rätt lugnt men det är så skönt att bara få andas “fjälluft”. Tänk att nästa år har vi två barn och denna tradition hoppas jag att vi håller tills våra barn är gamla nog att ta över!DSC_0944En gammal bild på mig och min man. Vi älskar att åka skoter men det blir nog inte så jättemycket sånt detta år.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
justbeproud

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Vi brukar åka till mina föräldrar ibland och det är 90 mil, ca 10-12 h beror de på väglag och trafik (prickar man när det är stugbyte i fjällen tar det alltid lång tid då de förarna är så osäkra påväglaget). Vi brukar köra hela sträckan med bara 2 stopp och kör alltid från morgonen. Har gått förvånansvärt bra hittills men kan tänka mig att det blir svårare ju äldre barnet blir. Sist klarade vi oss i 70 mil innan vi fick ta till iPad/iPhone. Vår lilla är 16 månader nu och vi har en till på 1 v så nästa gång blir det två barn i bilen. I alla fall… Jag hade några tips… Bra att ha cd-skiva med barnsånger… Gärna med tillhörande bok som man kan bläddra i samtidigt. Teletubbies-filmen är också bra då den är lite längre, drygt 1h. Sen så klart att man sitter bredvid barnet i bilen hela tiden så att man kan leka/underhålla när det är vaket. Lycka till!

  1. justbeproud
   justbeproud

   oj det är en bit. Härligt att det gått så bra. Vår lilla har mycket spring i benen så hon tycker inte att det är superhärligt att sitta still i en bil. Tack för tipsen 🙂

 2. frida

  Hej! Tänkte bara på en sak angående att ge henne nått att äta i bilen. Även om du sitter bredvid och håller koll vad händer om hon sätter i halsen och inte kan andas innan ni har hunnit stanna och fått lös henne och kan hjälpa henne kan det vara för sent.

stats