Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Leah har börjat på fritids på skolan

Igår var det Leahs första dag på skolan. Lämningen igår gick okej. Allt var så spännande och nytt. Jag stannade i en timme och sedan gick jag. När hon kom hem så var hon så lycklig och stolt och hade mycket att berätta. Hon var så taggad på att gå dit igen idag.

Hon studsade upp Imorse och var extremt taggad. När vi kom fram så vände det och hon blev orolig för att allt är så nytt. Hon ville inte att jag skulle gå. Hon var så ledsen. När en pedagog sedan tog henne i famnen och vinkade så grät hon och ropade efter mig. Jag gick hem i tårar. Jag höll ihop framför Leah men sakta rullade mina tårar ner för kinderna. Jag förstår att det är läskigt och spännande på samma gång. Hon känner inte pedagogerna helt än och det är nya lokaler. Vid hämtning var hon lika glad som dagen innan och lika peppad igen. Hon hade endast gråtit några minuter sedan hade hon haft det superkul.

Jag har pratat med Leah och frågat vad jag kan göra för att det ska kännas bättre. Jag hsg försökt att förbereda henne inför morgondagen. Imorgon blir det puss, kram och hejdå snabbare än idag för då blir hon inte så ledsen och blir hon det så blir det inte så långdraget. Hon kommer att lämnas till en pedagog så hon känner sig trygg.

Jag har själv jobbat på skola och varit den som tröstar barnen när deras föräldrar lämnat. Jag vet hur snabbt det går över men fy så tufft det är när det är ens eget barn.

Det värmer att både Leah och Liam trivs så bra. De peppar varandra så att båda säger ”jag vill till skolan nu” ”jag vill till förskolan nu”.

När barnen kom hem idag så hjälptes vi åt att görs smoothie. Vi plockade mynta från trädgården och barnen fick slänga ner alla ingredienserna i mixern. De hjälpte även till att plocka grönsaker till salladen som vi skulle ha till middagen. Har så galet mycket gröna tomater så tog in ett par så de kan mogna inne också. 

Leah tjatat om sitt smink och hon har varit så arg på mig att jag får sminka mig men inte hon. Så barnen fick lös på sminket idag och hade så roligt.

Jag hoppas att morgondagens lämningar går bra.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats