justbeproud

Nathalie – Tvåbarnsmamma, fru, matte och fotograf

Lucka 21- Att ge julklappar från tomten

Detta inlägg kommer handla om att skriva att julklapparna är från tomten eller ej. Ett inlägg som förhoppningsvis ger en tankeställare.

Jag är tacksam och glad att vi har råd att köpa presenter och julklappar till våra barn. Att veta att vissa föräldrar inte har med det och knappt råd med mat gör ont i mig.

För mig är det viktigt att huvudsaken med julen är att umgås och inte att julklapparna är i fokus!

Jag tänker jättemycket på att man inte ska köpa någonting jättedyrt och skriva att det är från tomten. Barnen pratar och när de kommer till förskolan eller skolan så känns det tufft om något barn fått en bok eller kanske ingenting från tomten och ett annat barn har fått en cykel, tv-spel, tv, dator eller mobil av tomten. Barnen funderar kanske på varför tomten inte gav liknande saker osv. Ni förstår vad jag menar. Självklart kan man skriva att någon present är från tomten men att man ändå tänker efter.

Hur tänker ni?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
justbeproud

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Några av våra paket är från tomten. Men vi har fortfarande så små barn (4 och 1 år) så det är ju inga dyra paket alls än så länge. Men bra poäng du har, tar till mig det till framtiden när det kanske blir dyrare paket.
  God Jul 🙂

  1. justbeproud
   justbeproud

   Som sagt nu när de är små så sliter de nog mest upp paketen och har ingen större koll. Som sagt jag tror att det är bra att ha i bakhuvudet iallafall. God jul 🙂

stats