Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

När gick ni ut offentligt med er graviditet?

När ”tycker” ni att man kan/ska gå ut med sin graviditet? Det känns lite tabubelagt på något sätt. Man vill ju verkligen skrika ut sin lycka och berätta för alla, iallafall känner jag så.

När jag fick det tidiga missfallet dagen innan julafton så hade vi bestämt att berätta på julafton då både min och E´s familj skulle fira jul hos oss så vi höll hos för att berätta. Tankarna var många, hur skulle vi berätta det osv (min sambo ville lägga in en bulle i ugnen, haha klassiker).

Närmsta vännerna berättade vi för tidigare och min mamma fick veta då vi åt middag samma dag som jag plussat och hon frågade om jag ville ha lite vin och då kunde jag inte hålla mig. Jag önskar då att vi berättat för ännu fler på ett sätt för då hade vi sluppit jobbiga kommentarer.Det var de människor som inte visste något som la osmidiga kommentarer ”när ska ni skaffa barn då” ”är du gravid” osv. Inte deras fel men det blev så dumt. Jag bröt ihop eller gick där ifrån eller satt bara tyst. Eftersom vi båda var så ledsna så berättade vi ju för de närmsta/familjerna om missfallet men man blev ständigt påmind av andras kommentarer.

Denna gång så har vi berättat för alla våra nära vänner och våra familjer/släkt vet och det känns skönt. Skulle något ske så vet dem läget.

Men när gick ni ut med er graviditet för era vänner, familj, när la ni upp er första bild på magen via socialt middag eller valde ni att inte göra det alls? Hur tänker ni?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats