Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Nya rutiner

 Som de flesta småbarnsföräldrar vet så tror man att man kommer in i rutiner… När man tror det så byts de ut mot nya. Det är vad som hänt här hemma.  Jag tror att det kom sedan Leah var sjuk.

Tidigare somnade Leah runt 19 på kvällarna och vi var riktigt nöjda med det. Nu är hon svår att söva och somnar mellan 21-23… Hon blir övertrött, gnällig och hon kämpar in i det sista. 

Jag var så glad när jag fick henne att somna 19.45 igår och ännu nöjdare när hon fortsatt sova i sin säng. En av grannarna började borra vid 20.00 vilket resulterade i att hon vaknade och var arg, ledsen och övertrött. Åh,  jag kämpade och kämpade 22.30 somnade hon om igen… 

Leah är i en period där hon börjar gråta om andra tar henne. Hon kan sitta i mitt knä och le mot exempelvis sin mormor eller farmor. När de ska ta henne så börjar hon gråta… Hon är van med dem så man förstår att hon bara är inne i en fas.

Min mamma var här en kortis igår och jag tänkte perfekt! Då kan jag slänga i mig lite middag (som hon dessutom tagit med sig)… Nepp… Hon började gallskrika så fort Leahs mormor tog henne. Hon har varit mycket med sin mormor men det här har kommit nu. Erik fungerar bra men ibland är det bara jag. Någon mer som har en bebis i samma stadie (runt 4.5 månad) Jag vet att det är tillfälligt men lite tufft är det. 

Inte lätt att vara liten. Mammas hjärta! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ronja

  Hej! Jag har en kille som blir 5 månader nu i veckan och vi har samma problem! Vi var förra veckan och hälsade på mor- och farföräldrar. Han skrattar och ler mot dem när han är i min eller pappas famn men så fort någon annan tog honom så bröt han ihop fullständigt! Men det gick bra så fort han kom till oss igen! Dagen efter vart det lite bättre! Det är ju någon fas som jag läst brukar vara mellan 6-8 månader men kan säkert komma tidigare också! Och tack för en bra blogg! 🙂

  1. justbeproud

   Då är det säkert det. Skönt att veta att det går över iallafall. Åh, tack för att du kommenterade och läser

 2. Zara

  Åh vad skönt att höra att det är fler bebisar som skriker hos alla utom mamman!
  Freja började med det vid 3,5 mån och håller fortfarande på.

stats