Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Organiserar kylskåp

Sover som sagt som en kratta. Ligger vaken till minst 03 på nätterna. Imorse kunde jag iallafall få sova ut ett bra tag och det var så skönt. När jag däckade så tokdäckade och hade troligtvis inte vänt på mig som jag annars gör 1000 gånger per natt så hade så ont i min axel. Är ju väldigt tung i kroppen nu. Det strålade på hela vänstra sidan ner i armen och upp i nacken och ner över på skulderbladet. Erik värmde vetekudde, jag tog Alvedon och så tryckte Erik ett par gånger. Det känns lite bättre. Tror detta är tredje gången jag får såhär denna graviditet.

På nätterna när jag inte kunnat sova så har jag skrivit massor av listor av olika slag. Bland annat så har jag letat inspiration på att organisera upp kylen. Hittade massor av bra förvaring hos Clas Ohlson. Erik blev också taggad så vi beställde ett gäng som Erik åkte och hämtade. Så smidigt när de kommer ut till bilen.

Självklart drog jag igång projektet på en gång. Erik fick diska av lådorna och torka av hela kylen så fick jag organisera upp. Vi har även en märkningsmaskin/dymo som jag kommer märka alla lådor med så man vet vad som ska vara I dem. Jag vill först känna på hur jag vill ha ordningen innan jag märker upp allt. Älskar serien men några saker jag märkte efteråt var att de inte fanns lock till denna serie utan en annan. Skulle vilja stapla på en våning så man får plats och nyttjar höjden och man kan ha tex matlådor på sidan om. Så längre fram så kommer nog några av dessa lådorna få flytta till skafferiet så några nya med lock kan få flytta in. Skafferiet får jag ta tag i när bebis kommit.

Nu organiserade vi endast det vi hade hemma men ser så mycket fram mot att fixa när vi handlat hem det jag vill ska finnas i kylen.

Jag är den som har lite extra ansvar över handling och matlagning för att jag tycker det är kul. Jag kan nästan koka soppa på en spik men det kan tyvärr inte min kära man. Jag kan säga att det är rätt rörigt när jag inte skött detta på ca 9 månader ? Klankar inte ner på Erik, det är inte hans grej och man är bra på olika saker. Är tacksam att han skött allt när jag inte kunnat.

Det har slängts mer mat än när jag har hand om det för jag ser vad som behöver tas om hand. Erik har köpt på sig 3 stora burkar äppelmos tex och det tar upp extremt mycket plats just nu. Imorgon blir barnen och vi tvungna att äta äppelmos då det är två öppnade burkar som jag vill bli av med. Vi har även massor av sylt. Erik är inte superbra på att leta så han har inte sett att vi har mängder av sylt och verkar handlat lite varenda gång ? Dessutom har han köpt påfyllningar. Vi har även galet mycket yoghurt just nu.

Nu med de nya lådorna så ser man verkligen allting och det är så himla skönt! Jag har gjort en frukostlåda med smör, ost, pålägg tex så man kan lyfta ut hela den på morgonen.

Nu när jag nördar ner mig i kylskåpsförvaring,  så kommer vi försöka ha mejeriprodukterna längst ner. Vi kanske kommer ha de som är öppnade i dörren. Det är kallast längst ner och grönsakerna mår inte bra av det i vår kyl så det kommer bli toppen. Har dock potatis och morötter i en där nere. Äggen är just nu längst ner då de var lite för långa för vår integrerade kul. Ägg behöver inte stå i kylen så de kanske åker in i skafferiet om det blir trångt.

Snurrbrickan var toppen som vi köpte men fick tyvärr endast plats längst ner i vår kyl från Ikea då hyllplanen är lite kortare upp till.

Jag blev ändå väldigt nöjd! När man legat så gott som sängliggandes sedan i Januari och inte kunnat gjort något så är jag så taggad att få ordning här hemma. Ser fram mot att organisera lite varje vecka.

Tycker ni att detta är lika kul som jag?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats