Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Profylaxkurs

Ligger på soffan och är helt slut efter dagens kurs. Igår och idag har vi varit på babygruppens Profylaxkurs och både jag och Erik är jättenöjda. Erik sa att han känner sig lite tryggare i sin roll inför förlossningen och att han känner att han är mer förberedd på vad han kan hjälpa till med och göra.

Tjejen som höll i kursen var helt toppen, hon var rolig, kunnig och gjorde det verkligen intressant!

Det enda minuset tycker jag var att det var lite väl mycket avslappningsövningar, det är säkert något vi kommer att ha nytta av senare men jag blev så fruktansvärt trött efter varje avslappningsövning. Avslappningsövningarna är ju bra för att man ska kunna hitta lugnet snabbt, så att man kommer ner i ett lugn mellan värkarna. Så jag förstår tanken helt och hållet!

  • Vi fick träna på andningstekniker.
  • Partnerns roll innan/under och efter förlossningen.
  • Hur Erik kan massera mig, få mig avslappnad och trycka på olika punkter.
  • Vi fick även massor av bra information!

Vi är verkligen supernöjda och jag kan helt klart rekommendera Babygruppens Profylaxkurs till andra. Jag kan förstå att folk tycker detta är töntigt/onödigt men jag känner mig mer taggade än någonsin på att föda barn. Det är en trygghet att Erik har lite olika verktyg som han kan jobba med för han kommer att ha en stor roll under förlossningen. Han kommer att få mig lugn och hjälpa mig på massor av olika sätt.

 

Kursen var dyr men helt klart värd att gå. det!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats