Igår gjorde jag en supergod ”biffstroganoff” om jag får säga det själv. Den blev faktiskt jättebra. Jag följde inget recept utan hällde i lite vad jag kände för. Jag har inte koll på hur mycket av allting men gissar på ett ungefär.
Ingredienser:
Ca 1kg Fransyska
Ca 1.5-2dl rödvin
1 förpackning Krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
Ca 3 tsk Dijonsenap
Salt
Peppar
Ca 3 dl Grädde
2 Vitlöksklyftor
1 Purjolök
1 Gullök
Hur gjorde jag?
Sätt på ugnen och skär sedan köttet i bitarna fräs på köttet i lite smör så de får en bryn yta.
Fräs på alla lökarna med köttet en liten stund. I med krossade tomater, peppar (här plockade jag bort till Leah), Häll på vin, i med köttbuljongtärningar, dijonsenap, grädde, salta om det behövs.
Jag hällde över i grytor en stor till oss och små till Leah. Perfekt att köra i ugnen så jag inte behöver passa på spisen (tips till alla småbarnsföräldrar).